ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Ανησυχία για τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη η κατάσταση σε Στείρι και Ζάλτσα

Φωτιά στη Βοιωτία: Ανησυχία για τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη η κατάσταση σε Στείρι και Ζάλτσα
Eurokinissi

Ανησυχητική η κατάσταση στη Βοιωτία με τη φωτιά να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να επεκτείνεται σε άλλα μέτωπα. Ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις.

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρα ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις. Συνολικά στα μέτωπα της Βοιωτίας επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα.

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική» ανέφερε στην ΕΡΤ ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός .

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο».

«Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Ήχησε το 112 σε πολλές περιοχές

Η φωτιά στη Βοιωτία πήρε μεγάλες διαστάσεις από χθες το απόγευμα και έτσι κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση οικισμών. Το βράδυ το 112 ήχησε στους οικισμούς Ζάλτσα και Στείρι ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι σε Περιστέρα και Άγιο Νικόλαο.