ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: «Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες», λέει ο εμπρηστής

Φωτιά, εμπρησμός
Eurokinissi

Ο 20χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα στην Κάρυστο 

Την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές στη χώρα μας, ο καθ' ομολογίαν εμπρηστής στην Κάρυστο, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα προχωρά σε μία δήλωση που δεν περνάει στα... ψιλά: «Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 20χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις φωτιές στην Κάρυστο ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

Ο 20χρονος, μιλώντας στο Star και απαντώντας στο ερώτημα για το ποια ήταν τα συναισθήματά του την ώρα που έβαζε τις φωτιές είπε ότι «μετά που την έβαζα και ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και έφευγαν, εντάξει δεν αισθανόμουν καλά». Επίσης είπε πως «η τελευταία φωτιά ήταν λίγο μεγάλη», ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το εάν ένιωθε ικανοποίηση από αυτό που έκανε η απάντησή του ήταν αρνητική. «Αποφάσισα να ομολογήσω ό,τι έγινε και αποφάσισα να σταματήσω τελείως». Στη συνέχεια κληθείς να απαντήσει για εάν φοβάται με την ποινή που καλείται να αντιμετωπίσει έγνεψε καταφατικά και είπε ότι «ναι φοβάμαι λίγο».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «ανέβαζα ποστ στο Facebook, ότι έχει πιάσει φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο. Έγραφα ακριβώς το σημείο, ενημέρωνα και την Πυροσβεστική και πήγαινε να την σβήσει. Επιπλέον εμφανίστηκε μετανιωμένος και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του. «Το έχω καταλάβει το λάθος μου και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από όσους ταλαιπώρησα».

Την ίδια στιγμή στενό συγγενικό πρόσωπο του 20χρονου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε πως «δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τη μία μέρα έβαλε τρεις μικρές φωτιές, και στις 25 του μήνα πήγε και έβαλε μία που έκαψε δύο στρέματα».