ΕΛΛΑΔΑ

Το «λεξικό» της κόντρας – Σούζες και επικίνδυνοι ελιγμοί στην Αττική

kontres

Σε λίγες ώρες μετά από επικοινωνία στα social media οι συμμετέχοντες οργανώνονται και καταφθάνουν ακόμα και από περιοχές εκτός Αττικής.

Εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν τότε που οι κόντρες στην παραλιακή, στα λιμανάκια και στη Βουλιαγμένη, ήταν καθημερινό φαινόμενο, αναβιώνουν στην Αττική.

Το μεγαλύτερο πάρτι… θανάτου έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Μάνδρα με αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας. Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει εκατοντάδες νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, παραταγμένους δεξιά και αριστερά κεντρικού δρόμου.

Μηχανές έτοιμες για εκκίνηση. Δίνουν το σήμα και οι ταχύτητές ανεβαίνουν, με τις μηχανές να χάνονται στην κούρσα θανάτου.

Οι οδηγοί φυσικά και δεν φορούν κράνος, όπως αποκαλύπτει στο MEGA, οδηγός που συμμετείχε στην παράνομη κόντρα και βγήκε πρώτος κι ευτυχώς αρτιμελής.

«Οι περισσότεροι δεν φοβούνται αλλά παίρνεις το ρίσκο. Οι πιο πολλοί οδηγούν χρονιά μηχανή, έχουν μια εμπειρία. Προσέχουμε και εμείς δεν είμαστε επιπόλαιοι. Αδρεναλίνη, το πρεστίζ, το μηχανάκι, ο μηχανικός».

«Πάρτι θανάτου» με κόντρες

«Πάρτι θανάτου» με κόντρες, σούζες και επικίνδυνους ελιγμούς. Μια από τις μηχανές μάλιστα, πήρε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες κόντρες με θεατές που ήρθαν ακόμη και από την επαρχία.

Ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Πρόκειται για μερικά από τα στιγμιότυπα που ανέβαζαν στα social media το βράδυ της Τετάρτης οι εκατοντάδες συμμετέχοντες άλλων επικίνδυνων αγώνων στο παλιό Ribas.

-Πάντα χρόνια υπάρχει αυτό.

-Αστυνομία έρχεται;

-Αν ερχόταν θα είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια αυτά.

-Τί κάνετε όταν έρχεται αστυνομία;

-Χαμογελάμε, δεν μας πειράζουν.

Οι κόντρες στήνονται ακόμα και την ίδια ημέρα μέσω διαδικτυακών καλεσμάτων. Όπως την Παρασκευή το βράδυ στις δέκα.

Σε λίγες ώρες, οργανώνονται και καταφθάνουν ακόμα και από περιοχές εκτός Αττικής.

Το λεξιλόγιο της… κόντρας

-Έλιωσε= τράκαρε

-Κροκόδειλος= όχημα με πολύ μεγάλες μετατροπές

-NASA= ταμπλό αυτοκινήτου υπερφορτωμένο με όργανα και δείκτες

-Προφυλακτήρας= το πίσω όχημα «κολλά» στο προπορευόμενο

Χωρίς κράνη, χωρίς φόβο, ούτε για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά ούτε για τους άλλους οδηγούς και πεζούς.