ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία σοκ: Λυκόσκυλα κατασπάραξαν γατάκια στην αυλή του με εντολή του γείτονα

gataki
Photo: AP

Δικηγόρος αρνήθηκε νομική βοήθεια λέγοντας ότι ανήκει στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με τον καταγγελόμενο ως δράστη

Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία ενός γιατρού στη Μυτιλήνη ότι τα σκυλιά του γείτονά του, έπειτα από εντολή που πήραν από τον ιδιοκτήτη τους, μπήκαν στην αυλή του και κατασπάραξαν τα γατάκια του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο Ιωάννης Σαλάς, αφότου άκουσε «ορμάτε ορμάτε» και τα σκυλιά είχαν επιτεθεί στα γατάκια του, «πατέρας και γιος παρακολουθούσαν πώς οι δύο σκύλοι τους ορμάνε να σκοτώσουν τα αθώα γατιά και γατάκια».

O κ. Σαλάς γλίτωσε από τα δόντια των σκυλιών ένα γατάκι, το οποίο πέθανε στο κτηνιατρείο από τα τραύματά του ενώ δύο ακόμα φέρεται να σκοτώθηκαν αφού τα άρπαξαν φεύγοντας τα δύο σκυλιά.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι, όπως αναφέρει το politikalesvos.gr που φιλοξενεί την καταγγελία του κ. Σαλά, όταν κάλεσε συγκεκριμένο δικηγόρο για να ζητήσει βοήθεια, εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς του ότι «δεν θέλει καμία συμμετοχή στο θλιβερό αυτό επεισόδιο αφού είναι από τον ίδιο “επαγγελματικό χώρο” με τον δράστη».

Αναλυτικά η καταγγελία

«Νιώθω ηθικά υποχρεωμένος απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς να σας ενημερώσω για ένα φρικιαστικό γεγονός που έλαβε χώρα στον ιδιωτικό μου χώρο.

Την Παρασκευή 01/09 γύρω στις 7 το πρωί βγήκα να ταΐσω τα γατιά μου στην αυλή του σπιτιού μου. Οι ψυχούλες μαζεύτηκαν για το πρωινό και όπως πάντα χαρούμενα έτρωγαν. Μετά μπαίνω στο σπίτι μου για το πρωινό καφέ και ακούω φωνές “Ορμάτε ορμάτε” και αμέσως μετά ουρλιαχτά .Βγαίνω γρήγορα έξω και βλέπω τα δύο λυκόσκυλα του γείτονα ,αφού έχουν περάσει/πηδήξει τον φράχτη και διανύσει μία απόσταση γύρω στα 200 μέτρα ,να έχουν ορμίσει στα γατάκια που τρώνε όλα μαζεμένα. Πατέρας και γιός παρακολουθούσαν πως οι δύο σκύλοι τους ορμάνε να σκοτώσουν τα αθώα γατιά και γατάκια. Γρήγορα ορμώ να τα διώξω αλλά ήταν αργά. Ακόμα ακούω το ουρλιαχτό της Ane όταν την κατασπάραζε το λυκόσκυλο. Τα δόντια του τόσο κοφτερά αφού ούρλιαξα από τον πόνο που με δάγκωσε και στα δύο χέρια στην προσπάθειά μου να την γλιτώσω. (Υπάρχει ιατρική βεβαίωση για το δάγκωμα του σκύλου.) Δυστυχώς και το ουρλιαχτό μου δεν ήταν αρκετό να σταματήσει το θάνατο. Οι σκύλοι αφού άρπαξαν από άλλο ένα γατί έφυγαν τρέχοντας.

Η Ane πέθανε στο κτηνιατρείο της κ. Τουρβαλή (το γατάκι το πήγα αμέσως στην κτηνίατρο) κοιτάζοντας απορημένα. Τι έκανα; Τι έφταιξα; Γιατί; Τώρα είναι στο γατοπαράδεισο μαζί με τα άλλα και όσα άλλα έχουν πεθάνει έτσι ύπουλα.

Κάλεσα την αστυνομία ,κατέθεσα μήνυση, ενημέρωσα τον Δήμο και την Κιβωτό. Μετά κάλεσα και τον δικηγόρο […] οποίος έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των ζώων στο παρελθόν και με αυτό το σκεπτικό ζήτησα την βοήθειά του, αλλά έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε πως δεν θέλει καμία συμμετοχή στο θλιβερό αυτό επεισόδιο αφού είναι από τον ίδιο “επαγγελματικό χώρο” με τον δράστη.

Μήπως αυτός είναι ο πρόλογος της επόμενης συγκάλυψης; Φοβάμαι και αναρωτιέμαι, τώρα τι θα γίνει; Η δικαιοσύνη θα μιλήσει ή θα σιωπήσει στο όνομα του δράστη;

Οι αθώες ψυχούλες έφυγαν, τα ουρλιαχτά τους ακόμα ηχούν υπάρχει δικαιοσύνη;

Σας παρακαλώ πολύ όλους σας όταν είστε μάρτυρες κακοποίησης ζώων να ενημερώνεται τις αντίστοιχες υπηρεσίες .Μην φοβάστε!!!!! Προσωπικά και εγώ δέχτηκα απειλές (τι φόλες θα ρίξουν στα υπόλοιπα γατιά ,τι πολιτικά πρόσωπα “παρέλασαν” ως δείγμα ισχύος για να σταματήσουν και να εμποδίσουν τα πάντα κ.α).

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την κτηνίατρο κ. Τουρβαλή για τον επαγγελματισμό της ,για την ειλικρινή αγάπη και τις άψογες φροντίδες προς τα ζώα.

Η στάση της απέδειξε πως για εκείνη η κτηνιατρική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα.

Επίσης και όλα τα ΜΜΕ που είναι δίπλα στον απλό πολίτη ,που δεν έχει τις πολιτικές και όχι μόνο πλάτες, για να προβάλλει κοινωνικά προβλήματα δείχνοντας την διαύγεια της ενημέρωσης.

Ιωάννης Σαλάς».