ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Η κεντρική Ελλάδα στο «μάτι» των επικίνδυνων φαινομένων – 112 σε έξι περιοχές

Κακοκαιρία Daniel: Η κεντρική Ελλάδα στο «μάτι» των επικίνδυνων φαινομένων – 112 σε έξι περιοχές
INTIME

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει την κεντρική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές. Το 112 ήχησε σε αρκετές περιοχές με τους κατοίκους να πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε από χθες να δείχνει τα δόντια της στη Βόρεια Ελλάδα με την κατάσταση πλέον να είναι πιο δύσκολη στα κεντρικά της χώρας, με τη Θεσσαλία και τις γύρω περιοχές να πλήττονται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον Βόλο το χτύπημα της κακοκαιρίας ήταν σφοδρό ιδιαίτερα τα μεσάνυχτα όπου έπεσε πολλή βροχή και οι αστραπές έκαναν τη νύχτα… μέρα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και ο φόβος για πλημμύρες σε σπίτια, ισόγεια και υπόγεια ήταν αρκετά αυξημένος.

Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής δέχονται η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Μάλιστα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα σε:

  • Θεσσαλία,
  • Εύβοια,
  • Σποράδες,
  • Πιερία
  • Φθιώτιδα
  • Βόλο

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας μέσω του WINDY:

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους έως το απόγευμα στην στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στο νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Από το μεσημέρι έως το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τα έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική και νότια Κρήτη.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο έως το βράδυ της Τρίτης.

Νύχτα κεραυνών στον Βόλο

Σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο, όπου από τα μεσάνυχτα πέφτει δυνατή βροχή και από τις αστραπές γίνεται η νύχτα μέρα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με συνέπεια να απειλούνται να πλημμυρίσουν ισόγεια.

Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι του Βόλου έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo η Μαγνησία σαρώθηκε μέχρι τις 5 το πρωί από τους κεραυνούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. Όπως έχει σημειωθεί σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας η περιοχή της Ζαγοράς και της Μαγνησίας γενικότερα περιλαμβάνονται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Λαμία: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο - Ανέβηκε στην οροφή για να γλιτώσει ο οδηγός [vid]

Στιγμές τρόμου για έναν οδηγό το μεσημέρι της Δευτέρας, με την έναρξη της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας, καθώς ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητό του.

Τα νερά του Ξηριά στη Ροδίτσα Λαμίας φούσκωσαν και εγκλώβισαν τον οδηγό. Στην προσπάθειά του να σωθεί σκαρφάλωσε στην οροφή και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε βίντεο με τη διάσωση που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή:

Ηλεία: Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από χαλάζι

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες της ελιάς αλλά και σε άλλα είδη προκάλεσε το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από την Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα η βροχόπτωση ήταν έντονη συνοδευόμενη από πολύ πυκνό χαλάζι που κάλυψε τα πάντα και ράβδισε τις ελιές.

O πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλακίου, Ανδρέας Στάμος, μιλωντας στο ilialive.gr ο ανέφερε πως προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στα ελαιόδεντρα, όπου οι ελιές σχηματίζουν πλέον στρώμα στο έδαφος.

Παράλληλα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν και περιστατικά άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια μέσα στο Βασιλάκι.

Για πρωτοφανούς έντασης φαινόμενο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας και πρόεδρος των Γεωπόνων Ηλείας Τάσος Τσάκωνας, καθώς όπως σημείωσε η χαλαζόπτωση ήταν τόσο πυκνή που είχε περιορίσει στο απόλυτο την ορατότητα.

Σε ότι αφορά τα δέντρα, είτε πρόκειται για ελιές, είτε για άλλα καρποφόρα, σημείωσε πως όλα ραβδίστηκαν με μεγάλη ένταση από το χαλάζι.

Βόλος: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στον περιφερειακό - Νερά “μπάζει” το Νοσοκομείο

Βόλος: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στον περιφερειακό - Νερά “μπάζει” το Νοσοκομείο

Η πόλη δοκιμάζεται από χθες, και από σήμερα το πρωί εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στον περιφερειακό του Βόλου, στο ύψος του Πανθεσσαλικού.

Το νερό έχει καλύψει τον δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο.

Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Κακοκαιρία Daniel: Τι ώρα θα φτάσουν στην Αττική τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία Daniel: Τι ώρα θα φτάσουν στην Αττική τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Η κακοκαιρία Daniel έφτασε στην Ελλάδα με τα έντονα φαινόμενα να χτυπούν κυρίως τη Θεσσαλία και τις γύρω περιοχές. Από το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές με την Αττική να επηρεάζεται επίσης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στο Newsbomb.gr στην Αττική «Θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Περισσότερο θα βρέξει την Τρίτη στην Αττική και θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι η Αττική δεν θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής».

Σύμφωνα με το WINDY πιο ισχυρά αναμένονται τα φαινόμενα στις 6 το απόγευμα, ιδίως προς την περιοχή της Μάνδρας, Ασπροπύργου.

Σχετικές ειδήσεις