ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα γραφικά χωριά γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα γραφικά χωριά γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των χωριών της λίμνης Πλαστήρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Καταστροφή. Αν δεν υπήρχαν τα δέντρα από πάνω θα τα είχε διαλύσει όλα» λέει συγκλονισμένος, κάτοικος της περιοχής, για την κατάσταση που επικρατεί στα γραφικά χωρία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, προκάλεσε καταστροφικές κατολισθήσεις, ενώ το φαινόμενο το καθιζήσεων που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη «ρουφά» τμήματα χωριών της περιοχής.

Στο Μοσχάτο τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ η ιστορική ταβέρνα - σύμβολο του χωριού καταστράφηκε ολοσχερώς με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι διαλύθηκε σαν χάρτινος πύργος. Ιδιοκτήτης σπιτιού στο Μοσχάτο, περιγράφει πως η οικία του κατέληξε στο γκρεμό. «Το σπίτι ήταν τριώροφο. Ξεκίνησε κάτω ένα άνοιγμα. Σιγά – σιγά ανοίγει, μέχρι που φεύγει. Μετά συνέχισε όλο το σπίτι».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μοσχάτου αναφέρει πως «είχαμε αντιπλημμυρικά έργα, αλλά δεν μπορέσανε να τα κρατήσουνε. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα στη ύδρευση. Τα δίκτυα είναι όλα στον αέρα και προσπαθούμε τώρα με τα μηχανήματα να αποκαταστήσουμε τις ζημιές» είπε, για να προσθέσει πως «στα χωράφια κάτω, οι δρόμοι είναι χαλασμένοι».