ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας - Θα είναι ή όχι νέος Daniel

«Πόλεμος» μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας - Θα είναι ή όχι νέος Daniel
Αρχείου Intime

Η τελευταία πρόγνωση για νέο κύμα κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα, προκάλεσε την αντίδραση του Διευθυντή της ΕΜΥ

Την ώρα που η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας Daniel, μία κόντρα μαίνεται στο παρασκήνιο, μετά τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη ότι στα τέλη του μήνα αναμένεται ένα νέο κύμα «θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία».

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση, ο μετεωρολόγος, προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από μια νέα σημαντική διαταραχή, «η οποία φαίνεται να κατεβαίνει από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».



Η απάντηση - διάψευση του Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση προκάλεσε την αντίδραση του Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος απάντησε μέσω Twitter, ότι μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό.

Προσθέτοντας με νόημα, «Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

Μάλιστα με νέα συνάρτηση, τόνισε πως τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής.