ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: «Θα το μεγαλώσουμε σαν δικό μας», λέει ο πατέρας της 13χρονης για το μωρό της κόρης του

Νάξος: «Θα το μεγαλώσουμε σαν δικό μας», λέει ο πατέρας της 13χρονης για το μωρό της κόρης του

«Εγώ θα είμαι και πατέρας και παππούς για το εγγόνι μου», είπε ο πατέρας της 13χρονης από τη Νάξο

Καλά στην υγεία της παραμένει η 13χρονη που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι μέσα στις τουαλέτες του νοσοκομείου της Νάξου, με τους γιατρούς να μην αντιλαμβάνονται ότι η νεαρή ήταν έγκυος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στον Alpha, ο πατέρας της ανήλικης δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα μεγαλώσουν το παιδί σαν δικό τους, καθώς επιθυμούν η 13χρονη να συνεχίσει το σχολείο.

«Το κορίτσι είναι μια χαρά», είπε ο πατέρας της 13χρονης, προσθέτοντας ότι εάν γνώριζαν την εγκυμοσύνη της το παιδί θα είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

«Το μωρό είναι πολύ καλά (…) Εγώ θα είμαι και πατέρας και παππούς για το εγγόνι μου. Έχω μεγαλώσει τέσσερα παιδιά και θα μεγαλώσω κι αυτό σαν δικό μου. Η κόρη μου θέλω να συνεχίσει το σχολείο της και θα είμαστε στο πλευρό της», ανέφερε.

Ο πατέρας της ανήλικης συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν εκείνη το γνώριζε. Είχε παχύνει λίγο, αλλά η κοιλίτσα της δε φαινόταν και δε μας πήγε στο μυαλό».

Πώς κανείς δεν ανακάλυψε την εγκυμοσύνη της 13χρονης - Ο γιατρός πέρασε για φερμουάρ το μωρό

Στις τουαλέτες του νοσοκομείο Νάξου γέννησε ένα 13χρονο κορίτσι, μαθήτρια γυμνασίου, το οποίο δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε το πρώτο της παιδί.

Οι γονείς της ανήλικης τη μετέφεραν στα επείγοντα με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, τους οποίους απέδωσαν σε χρόνια δυσκοιλιότητα. Ο παιδίατρος της χορήγησε κλύσμα για να ανακουφιστεί. Αφού η νεαρή βρισκόταν για αρκετή ώρα στην τουαλέτα, ο γιατρός πήγε να τη βρει και τότε αντίκρισε το μωρό μέσα στη λεκάνη και τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται.

Στη συνέχεια η 13χρονη υποβλήθηκε σε ακτινογραφία για να δουν αν υπήρξε κάποια επιπλοκή και ελλείψει γυναικολόγου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σύρου όπου νοσηλεύεται μαζί με το μωράκι της. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νάξου δεν υπήρχε την ώρα εκείνη ακτινολόγος, για αυτό και η ανήλικη δεν υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα πριν γεννήσει στην τουαλέτα.

Η υγεία του βρέφους και της μητέρας

Καλά στην υγεία τους είναι το 13χρονο κορίτσι, μαθήτρια γυμνασίου, αλλά και το μωρό που γέννησε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 13χρονη το μωρό της νοσηλεύονται στο νοσοκομείου Σύρου.

Στη συνέχεια η 13χρονη υποβλήθηκε σε ακτινογραφία για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια επιπλοκή και ελλείψει γυναικολόγου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σύρου όπου νοσηλεύεται μαζί με το μωράκι της.

Πέρασαν για φερμουάρ τη σπονδυλική στήλη του μωρού

Η οργή των συγγενών της 13χρονης εγκύου «ξεχειλίζει». «Την πήγαινε στον γιατρό και ούτε οι γιατροί, απορώ, δεν βρήκαν το παιδί μέσα στην κοιλιά της, που είναι ένα πράγμα που πιάνεται, φαίνεται;», λέει συγγενής της στην τηλεόραση του Mega.

«Ο παιδίατρος την εξέτασε, δεν ξέρω αν έβαλε το στηθοσκόπιο να εξετάσει την κοιλιά της. Αν το έβαζε, προφανώς θα άκουγε την καρδιά του μωρού. Ήταν σχηματισμένο παιδί, έτοιμο να γεννηθεί», πρόσθεσε.

«Της έδωσαν καθαρκτικό και ήπιε για να ενεργηθεί και όπως σφιγγόταν για να ενεργηθεί, της έφυγε το παιδί και έπεσε μέσα στο μπάνιο. Γιατί να μην το καταλάβουν; Γιατί να μην το καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι;», ανέφερε συγγενείς.

Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν υπάρχει γυναικολόγος αλλά ούτε και ακτινολόγος ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε άδεια. Αποτέλεσμα; Την ακτινογραφία διάβασε ο παιδίατρος με τη βοήθεια ενός χειρουργού και βρήκαν: «πέρασαν για φερμουάρ την σπονδυλική στήλη».

«Στην ακτινογραφία δεν είδαν το παιδί. Δε ξέρω αν υπήρχε ή δεν υπήρχε ακτινοδιαγνώστης. Όμως, νομίζω μια τέτοια ακτινογραφία μπορεί να τη διαβάσει ο κάθε γιατρός. Το περιστατικό το κοίταξε και ο χειρουργός. Είπαν ότι πρόκειται για πρόβλημα που έχει στη κοιλιά, τυμπανισμό».

Περίμεναν ιδιώτη γιατρό να κόψει τον ομφάλιο λώρο

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, περίμενε να φτάσει στο νοσοκομείο ιδιώτης γυναικολόγος για να κόψει τον ομφάλιο λώρο.

«Πήγαν εκεί, είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα, το έβγαλαν. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί. Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να κόψει τον ομφάλιο λώρο», αναφέρει συγγενείς.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Mega φανέρωσε όλες τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς πιθανόν τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί εάν είχαν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις, δηλαδή να υπήρχε γυναικολόγος στο νοσοκομείο για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην 13χρονη και να μην κληθεί ιδιώτης, και να υπήρχε ακτινολόγος για να διαβάσει σωστά την ακτινογραφία και να καταλάβει πως αυτό που έβλεπε δεν ήταν φερμουάρ αλλά σπονδυλική στήλη εμβρύου.

«Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος».

«Πάνω από όλα θα πρέπει να διευκρινιστεί η διαδικασία που έγινε όσον αφορά στο κορίτσι στο νοσοκομείο, πώς έγινε και όλα αυτά γίνονται μετά από εντολή που θα δώσει η κεντρική υπηρεσία του νοσοκομείου», είπε, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Τα απλά πράγματα, ανεξάρτητα της ιδιότητας, ο κάθε γιατρός μπορεί να τα δει», σημείωσε.

«Γιατί όλα πήγαν στραβά δεν το έχω καταλάβει, γι’ αυτό και είμαι πολύ επιφυλακτική σε όλα, είναι πολύ περίεργο το περιστατικό».

Σχετικές ειδήσεις