ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου: Μηδενική ανοχή στη βία στα γήπεδα

Οικονόμου: Μηδενική ανοχή στη βία στα γήπεδα

Η ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, μετά τη σύλληψη του 21χρονου

Το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι έγινε η ταυτοποίηση του οπαδού που έριξε την κροτίδα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και διέκοψε την αναμέτρηση των «αιωνίων» στη Super League.

Πρόκειται για έναν 21χρονο, με την αστυνομία να βρίσκει στο σπίτι του τη ζακέτα που φορούσε εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός παραδέχθηκε την πράξη του.

Λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έγραψε:

H @hellenicpolice, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ταυτοποίησε τον 21χρονο που έριξε κροτίδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο υπαίτιος εντοπίστηκε, σε σύντομο επιχειρησιακά χρονικό διάστημα, και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., συντονισμένα και οργανωμένα, διαλευκάνει κάθε πράξη ανομίας και παραβατικότητας, δρώντας με βάση τη νομιμότητα και στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη από κάθε μορφή παραβατικότητας. H πρόκληση βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων ή και άλλες, βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες και αποτελεί πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης όσο και σε εκείνο της καταστολής. Ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή.