ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσόσκονη... τέλος! Η ΕΕ θέλει να την αποσύρει για να περιορίσει τη μόλυνση του πλανήτη

Χρυσόσκονη... τέλος! Η ΕΕ θέλει να την αποσύρει για να περιορίσει τη μόλυνση του πλανήτη
UNSPLASH

Πανικός στον γυναικείο πληθυσμό στο άκουσμα της είδησης ότι η ΕΕ θέλει να καταργήσει τη χρυσόσκονη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από μελέτες που έκανε φαίνεται ότι θέλει να αποσύρει τη χρυσόσκονη από το εμπόριο προσπαθώντας έτσι να περιορίσει τη μόλυνση του πλανήτη από μικροπλαστικά.

Σκοπός της Ε.Ε. είναι ο περιορισμός της διασποράς μικροπλαστικών στο περιβάλλον κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030. Η απόφαση αυτή βέβαια προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον γυναικείο πληθυσμό.

Σκιές ματιών, κραγιόν και πολλά ακόμα προϊόντα με γκλίτερ ίσως αποσυρθούν με πολλά κορίτσια να τρέχουν στα καταστήματα για... απόθεμα.

«Η αλήθεια είναι ότι όλες οι πελάτισσες που το έχουν πληροφορηθεί έχουν πανικοβληθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε έρχονται και γιορτές και όλοι αναζητούν λίγη λάμψη», αναφέρουν υπάλληλοι.

Γνωστές εταιρίες καλλυντικών προσπάθησαν από τη μεριά τους να ηρεμήσουν τις πελάτισσές τους λέγοντας πως το γκλίτερ που χρησιμοποιούν είναι απόλυτα ασφαλές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. «Μπορεί να ακούσατε ότι τα προϊόντα με γκλίτερ απαγορεύονται από τώρα στην Ευρώπη. Μην ανησυχείτε. Τα προϊόντα μας με γκλίτερ δεν θα απαγορευτούν. Όλα είναι 100% χωρίς μικροπλαστικά σωματίδια», δηλώνουν οι εταιρείες.