ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μετ' εμποδίων η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από τη Σητεία

Κρήτη: Μετ' εμποδίων η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από τη Σητεία

Σητεία: Αρκετές οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, με κατηγορούμενους την 43χρονη χήρα και τον 42χρονο Βούλγαρο εραστή της, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρει τo cretalive.gr, η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, ωστόσο η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει καθώς υπάρχουν πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Επίσης, κατά διαστήματα οι τόνοι μεταξύ των συνηγόρων ανεβαίνουν με την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας να καθυστερεί.

Η δίκη διεκόπη για λίγο, ενώ η Πρόεδρος απηύθυνε συστάσεις για ηρεμία και στις δύο πλευρές ζητώντας να πέσουν οι τόνοι.

Η 43χρονη από την Βουλγαρία, με βάση την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, εμφανίζεται ως μία αδίστακτη γυναίκα που επέλεξε με ευκολία να βγάλει από τη μέση τον καρδιολόγο σύζυγο της μετά το διαζύγιο που της είχε ζητήσει το θύμα, ώστε να μην απωλέσει τα πλούτη και την κοινωνική καταξίωση που της πρόσφερε ο έγγαμος βίος.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τόσο στην χήρα όσο και στον εραστή της που είναι αστυνομικός με σημαντικές διακρίσεις επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ο 42χρονος είχε πάρει πάνω του την αποκλειστική ευθύνη, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς περί απειλών από το θύμα. Αναφέρεται ότι ο Βούλγαρος αστυνομικός ήταν παθιασμένος με την συγκατηγορούμενη του, η οποία ωστόσο αρνείται ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη ή γνώση.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στα Εξάρχεια: Αστυνομικός πήρε σηκωτή γυναίκα

Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο παρέσυρε και τραυμάτισε 65χρονο στην Αγίου Δημητρίου

Κάτια Νικολαΐδου: Στο Παλαιό Φάληρο τη Δευτέρα (13/11) η κηδεία της