ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική βία: Εφιάλτης για 14χρονο στο Κορωπί που επί τρία χρόνια τον κακοποιούσε συμμαθητής του

Σχολική βία: Εφιάλτης για 14χρονο στο Κορωπί που επί τρία χρόνια τον κακοποιούσε συμμαθητής του

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία - Τι συνέβη στο 3ο γυμνάσιο Κορωπίου - Μιλάει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου, κ. Ιωάννης Γκιούλης

Μία υπόθεση που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει για το πως ανήλικα παιδιά (14-15 ετών) έχουν τόσο άγρια ένστικτα και λειτουργούν σαν να πρόκειται για καλά οργανωμένες συμμορίες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ένας ανήλικος δράστης εδώ και τρία χρόνια στο 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου είχαν κάνει τη ζωή ενός 14 χρόνου μαρτύριο. Τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν, το έβρεχαν, τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές και τον ανάγκαζαν να κάνει χρήση κάνναβης.

Ορισμένες φορές οδηγούσαν το παιδί σε μια παιδική χαρά και προχωρούσαν στις πράξεις αυτές ενώ άλλες φορές οι σκηνές αυτές - σύμφωνα με την αστυνομία - εκτυλίσσονταν εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Η δράση των δύο ανηλίκων δραστών έλαβε τέλος το πρωί της Τρίτης όταν επιτέθηκαν για μια ακόμη και τελευταία φορά στο παιδί κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μεταξύ 4ης και 5ης διδακτικής ώρας.

Τι λέει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου

Για το περιστατικό μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου, κ. Ιωάννης Γκιούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «εμείς ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων από τους ΜΜΕ και αυτό που θα κάνουμε είναι μια έκτακτη συνέλευση αύριο Σάββατο ώστε να δούμε όλοι μαζί πως θα πιέσουμε την πολιτεία προκειμένου να λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα. Να ασχοληθεί με ειδικούς επιστήμονες και με καθημερινή παρουσία στο σχολείο να περιθάλψει αυτά τα παιδιά ώστε να τους δώσει μια σωστή κατεύθυνση, Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε ούτε να τιμωρήσουμε αυτά τα παιδιά».

Και πρόσθεσε: «Στο σχολείο μας είχαμε και στο παρελθόν κάποια περιστατικά βίας αλλά όχι σε αυτό το σημείο.

Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι έγινε αλλά για να δίνεται κάποιο δικαίωμα μπορεί να υπάρξει και η αντίδραση. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνονται μονόπλευρα αυτά χωρίς να προκαλέσει ένα παιδί. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Και πέρσι είχε γίνει μια είσοδος από σχολικούς που στην ουσία μπήκαν μέσα για να επιτεθούν σε έναν μαθητή.

Όσον αφορά την κατάσταση στο σχολείο το περισσότερο άγχος έχει μεταφερθεί στους ίδιους του γονείς».

Θύτης και θύμα

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε και η μητέρα του θύματος που περιέγραψε τις βίαιες επιθέσεις στο παιδί τους. Όπως είπε τον έβρεξαν με λάστιχο τον χτύπησαν και του έδιναν να καπνίσει τσιγάρο με κάνναβη.

Από την πλευρά της η μητέρα του φερόμενου δράστη ανέφερε ότι το παιδί της είναι ουσιαστικά το θύμα σε αυτή την υπόθεση.

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πλατφόρμα καταγγελιών και δίδυμο Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία»

Στον σχολικό εκφοβισμό και στην αντιμετώπιση των περιστατικών στα σχολεία αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

H Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε στο Actiόn24 τι η πλατφόρμα καταγγελιών για περιστατικά σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού θα τεθεί σε λειτουργία τελικά την ερχόμενη εβδομάδα και δεν θα περιλαμβάνει μόνον τη δυνατότητα της επώνυμης καταγγελίας περιστατικών βίας και εκφοβισμού, αλλά και υποστηρικτικό υλικό για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Δίδυμο Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία»

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι υποστηρικτικές δομές οι οποίες ασχολούνται με περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι «μεγάλη αξία έχουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Ψυχολόγοι στα σχολεία, ο αριθμός των οποίων διπλασιάστηκε».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στόχος είναι το δίδυμο αυτό, Κοινωνικός Λειτουργός και Ψυχολόγος να βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα σχολείο για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Διυπουργική επιτροπή – Ενίσχυση Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων

Επίσης, τόνισε ότι προκαλούν ανησυχία οι 1.300 καταγγελίες στην αστυνομία, σχετικές με βία ανηλίκων και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη και άλλων, όπου συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων και τονίστηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Σχετικές ειδήσεις