ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο Λιμάνι της πόλης μεταφέρεται το αντιτορπιλικό Βέλος

Θεσσαλονίκη: Στο Λιμάνι της πόλης μεταφέρεται το αντιτορπιλικό Βέλος
thesstoday.gr

Το αντιτορπιλικό Βέλος θα υποστεί εργασίες μετά τις φθορές που υπέστη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Από το Μέγαρο Μουσικής στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος προκειμένου να υποστεί εργασίες για τις φθορές που υπέστη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η μεταφορά του αντιτορπιλικού από το Μέγαρο Μουσικής προς το Λιμάνι της πόλης ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής αφού προηγήθηκαν εργασίες από ειδικά συνεργεία, ξεκίνησε η μεταφορά του αντιτορπιλικού συνοδεία δύο ρυμουλκών.

Ένα ακόμη πλωτό σκάφος βρίσκεται στη μέση της διαδρομής ώστε το αντιτορπιλικό να πλεύσει σε μεγαλύτερο βάθος υδάτων του Θερμαϊκού και να συνεχίσει τη ρυμούλκησή του.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, τα ειδικά συνεργεία με τη συνδρομή δύτη κατάφεραν να συγκρατήσουν το ιστορικό πλοίο, με προτεραιότητα το δέσιμο των κάβων.

Σημειώνεται ότι το «Βέλος» υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες εκτεταμένες φθορές από την κακοκαιρία, ενώ ο Σύλλογος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων έχει ζητήσει για την προστασία του, τη μεταφορά του προς το Παλαιό Φάληρο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τσίπουρο vs ρακή: Ξέρετε ποια είναι η μεγάλη διαφορά;

Σύλληψη δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Σεισμός στην Ικαρία