ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω της κακοκαιρίας στην Ρόδο

Πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω της κακοκαιρίας στην Ρόδο
rodiaki.gr

Προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στο νησί της Ρόδου – Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί της Ρόδου.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, οι δυνατές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα συνοδεύτηκαν από διακοπές του ρεύματος μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν πολλές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου αλλά και επί της Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου – Καμείρου αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις στους δρόμους τους νησιού μας, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου δεν είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 9 το πρωί ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν σπασμένων δέντρων και πλημμυρισμένων δρόμων εντός της πόλεως Ρόδου.

Δείτε φωτογραφίες από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία:

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών δεν υπήρξαν ακυρώσεις παρά μόνο κάποιες καθυστερήσεις ενώ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες του Blue Star Patmos καθώς το πλοίο δεν κατάφερ να «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα να παραμείνει για αρκετή ώρα στον κόλπο της Ιξιάς.

Σύμφωνα με την έκτακτη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κακοκαιρία θα διαρκέσει και για τις επόμενες ώρες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας σε δήμο και Περιφέρεια, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Δείτε επίσης το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά ονόματα: Τα πιο μεγάλα που δεν χωράνε καν σε ταυτότητα!

Πάτρα: Εκτροχιάστηκε συρμός του προαστιακού - Καλά στην υγεία τους όλοι οι επιβάτες

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Δεκτή η έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος