ΕΛΛΑΔΑ

«Κράτα την αναπνοή σου»: Μια 8χρονη λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge

«Κράτα την αναπνοή σου»: Μια 8χρονη λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge

Η μητέρα της συγκλονίζει και λέει ότι η κόρη της ζει από θαύμα. 

Τα τελευταία χρόνια, με τα social media να έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ουκ ολίγα challenge έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Κάποια από αυτά είναι αστεία, κάποια χαζά και σε αρκετές περιπτώσεις κάποια είναι επικίνδυνα.

Η νέα τάση ακούει στο όνομα «κράτα την αναπνοή σου», που έκανε την εμφάνισή της στο εξωτερικό πριν από λίγο καιρό και -όπως ήταν αναμενόμενο- έφτασε και στη χώρα μας. Σε αυτό το challenge, κάποιος καταγράφει σε βίντεο τον εαυτό του να κρατάει την αναπνοή του περισσότερο από το κανονικό και δείχνει πως αντιδρά σε αυτό.

Αυτή την πρόκληση έκανε μια 8χρονη στην αυλή του σχολείου με τις φίλες της, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να χτυπήσει το κεφάλι της. Η μητέρα της μίλησε στο LiveNews και τόνισε ότι η κόρη της ζει από θαύμα. Ενώ συμπλήρωσε ότι κανένα από τα παιδιά δεν ενημέρωσε τους δασκάλους.

«Πάω να την πάρω το μεσημέρι από το σχολείο και μου λέει "κοιμήθηκα στην αυλή και είδα ένα όνειρο. Είδα ότι κοιμόμουν σε ένα πολύ μαλακό κρεβατάκι από πάνω είχα όπως έχουν οι άγγελοι το φωτοστέφανο, αστεράκια, συννεφάκια". Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Πιάνω το κεφάλι της, τούμπανο το πίσω μέρος», είπε η μητέρα της 8χρονης.

Και συμπλήρωσε: «Κατάλαβε και η ίδια το μέγεθος της σοβαρότητας και φοβήθηκε. Της είπαν οι γιατροί “λένα λεπτό παραπάνω και δεν θα ξυπνούσες”».

Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη, μιλώντας στο LiveNews είπε πώς «η παροδική μείωση της οξυγόνωσης και της αιμάτωσης μπορεί να προκαλέσει είτε προσωρινά προβλήματα μπορεί όμως και να οδηγήσει σε απώλεια της ζωής ή και σε μόνιμες νευρολογικές βλάβες».