ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: «Προσπαθούσαμε να καλύψουμε ασθενείς», λένε εργαζόμενοι για το επεισόδιο με τους Ρομά

Ναύπλιο: «Προσπαθούσαμε να καλύψουμε ασθενείς», λένε εργαζόμενοι για το επεισόδιο με τους Ρομά

Για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από Ρομά έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου μίλησε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, Ιωάννα Αθανασούλα.

Το πρωί της Τρίτης η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, Ιωάννα Αθανασούλα μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από Ρομά έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου έπειτα από αιματηρό περιστατικό σε καταυλισμό στην Αργολίδα.

«Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό και από τους εργαζόμενους και από τους υπάρχοντες ασθενείς γιατί το νοσοκομείο μας ήταν σε γενική εφημερία. Η διένεξη δύο οικογενειών έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο, ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν, να προστατευθεί και το ίδιο και ταυτόχρονα να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτές των συγκεκριμένων ανθρώπων», περιέγραψε η κυρία Αθανασούλα για ό,τι συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας.

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας, να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Συμβαίνουν συχνά πυκνά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας. Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο» πρόσθεσε η ίδια στην ΕΡΤ εξηγώντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα καθώς υπήρχε κόσμος στο νοσοκομείο.

«Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες, είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιολογικό, είτε αυτό είναι παιδιατρικό περιστατικό, είτε είναι γυναικολογικό. χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινότανε αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν» κατέληξε η αντιπρόεδρος των εργαζομένων νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Πανικός στο Ναύπλιο: Πυροβολισμοί έξω από το νοσοκομείο - Ένας σοβαρά τραυματίας

Υπενθυμίζεται ότι χθες προκλήθηκε αναστάτωση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διακομίστηκαν δύο τραυματίες Ρομά μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκαν σε επεισόδια σε καταυλισμό στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Οι δύο άνδρες δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνες στο κεφάλι, με τα αιματηρά επεισόδια να ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα στον καταυλισμό λόγω διαφορών των δύο οικογενειών. Οι δύο Ρομά έβγαλαν τα όπλα και ξεκίνησαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, με δεκάδες συγκεντρωμένους Ρομά, όταν κάποιος Ρομά προσπάθησε να πατήσει με το όχημά του έναν ομόφυλό του από την αντίπαλη οικογένεια και τότε αυτός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε (στον αέρα λένε αυτόπτες μάρτυρες) προκαλώντας τρόμο σε ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε κατοίκους της γύρω περιοχής που έντρομοι προσπάθησαν να καλυφθούν από τα πυρά.

Αργά το απόγευμα οι θεράποντες ιατροί διασωλήνωσαν τον έναν πιο σοβαρά τραυματία που φέρει τραύματα από σκάγια στο κεφάλι και τον λαιμό και έκριναν επιβεβλημένη την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Ασφάλεια Ναυπλίου διενεργεί έρευνα για την υπόθεση ενώ υπάρχουν φόβοι για συνέχιση των επεισοδίων μεταξύ των δυο οικογενειών.