ΕΛΛΑΔΑ

Καυσόξυλα: «Ζεστάθηκαν» οι παραγγελίες με τα πρώτα κρύα

Καυσόξυλα: «Ζεστάθηκαν» οι παραγγελίες με τα πρώτα κρύα

Αναζωπυρώθηκε με τα πρώτα κρύα η αγορά των καυσόξυλων που μέχρι τώρα κινούνταν σε υποτονικούς ρυθμούς.

Με την θερμοκρασία μέσα Δεκέμβρη ακόμη και στους 20 βαθμούς Κελσίου, κανείς δεν αισθανόταν έως τώρα την ανάγκη να αναζητήσει τρόπους για να ζεσταθεί. Ωστόσο η ψυχρή εισβολή που επηρέασε τη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο έκανε πολλούς πολίτες που θερμαίνονται με καυσόξυλα να τρέξουν στα μαγαζιά για να προμηθευτούν.

Κάπως έτσι, έστω και με καθυστέρηση η ζήτηση στα καυσόξυλα σημείωσε αύξηση. Σημειώνεται ότι τα καυσόξυλα αποτελούν έναν οικονομικό τρόπο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και ειδικά για φέτος καθώς οι τιμές κυμαίνονται περίπου 10% φθηνότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο προνοητικοί που έχουν προμηθευτεί τα καυσόξυλα τους από τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που έχοντας ως βασική πηγή θέρμανσης τα ξύλα, προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες.

Όσο για τις τιμές; Τα βασικά είδη καυσόξυλων έχουν:

  • Οξιά: 120-140€
  • Δρυς: 130-140€
  • Πεύκο: 100 – 130€
  • Ελιά: 140-160€

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των καυσόξυλων. Ιδιαίτερα, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, να διευκρινίζουν την ποιότητα των ξύλων, ενώ τονίζουν πως τα ξύλα δεν θα πρέπει να είναι νωπά και οι καταναλωτές να πηγαίνουν στα σημεία πώλησης.

Οι έμποροι ξυλείας συνιστούν στους πελάτες να προτιμούν ξύλα που είναι πιο διαδεδομένα και να αποφεύγουν εκείνα που προέρχονται απο δέντρα όπως λεύκα, ευκάλυπτο και κυπαρίσσι.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην Καινούργια Πόρτα με έναν τραυματία

Μαρούσι: Συνελήφθη 63χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από ιερό ναό

Γκάζι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών – «Τον σκότωσες, βοήθεια, ασθενοφόρο»