ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μικρή υποχώρηση στο εγκεφαλικό οίδημα της 17χρονης που έπαθε αλλεργικό σοκ

Κρήτη: Μικρή υποχώρηση στο εγκεφαλικό οίδημα της 17χρονης που έπαθε αλλεργικό σοκ

Η 17χρονη μαθήτρια ήταν εκδρομή με τους συμμαθητές της στην Κρήτη και κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό ενώ είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά

Σημάδια βελτίωσης δείχνει η 17χρονη μαθήτρια από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, η οποία πριν από 10 μέρες υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη.

Η 17χρονη μαθήτρια ήταν εκδρομή με τους συμμαθητές της στην Κρήτη και κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό ενώ είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Η μαθήτρια έκανε αμέσως ένεση αδρεναλίνης αλλά διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή με οίδημα στον εγκέφαλο.

Όπως είπε στο cretalive ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης αποτυπώνεται μία μικρή υποχώρηση του οιδήματος στον εγκέφαλο και τηρείται στάση αναμονής για την περαιτέρω υποχώρηση, προκειμένου - ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα και αν οι πιέσεις έχουν μειωθεί- οι γιατροί να επιχειρήσουν να διακόψουν την καταστολή, να διενεργήσουν τεστ και απεικονιστικές διαγνώσεις και να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και αν έχει ο οργανισμός της 17χρονης έχει υποστεί βλάβες.