ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας – Ο 16χρονος χτύπησε τον πατέρα του με δύο μαχαίρια

Καλύβια: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας – Ο 16χρονος χτύπησε τον πατέρα του με δύο μαχαίρια

Λεπτομέρειες – σοκ έρχονται στη δημοσιότητα για την άγρια δολοφονία ενός 71χρονου άνδρα στα Καλύβια, από τον γιο του.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας πατέρας στα Καλύβια, ηλικίας 71 ετών, από το χέρι του ανήλικου γιου του, ηλικίας 16 ετών. Στις 22:00 χθες το βράδυ (22/12), ο ανήλικος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της ανέφερε ότι σκότωσε τον πατέρα του, ύστερα από καυγά, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το μένος του νεαρού έναντι του πατέρα του δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα που τού κατάφερε στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και την πλάτη, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Μετά την έρευνα των αρχών, ανευρέθησαν στο σημείο του εγκλήματος και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.

Ο νεαρός και η οικογένειά του ήταν θύματα κακοποίησης από τον πατέρα – Περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και εκείνος από το σπίτι, αλλά δεν άντεξε

Το θύμα, ο 71χρονος πατέρας, είχε δύο παιδιά με την πρώην σύντροφό του. Τον 16χρονο και άλλο ένα παιδί, ηλικιάς 19 ετών. Ο 19χρονος έμενε αλλού με τη μητέρα, ενώ, το μικρότερο παιδί έμενε με τον πατέρα του έως ότου ενηλικιωθεί και μπορέσει να φύγει.

Σύμφωνα με τον ανήλικο δράστη (16 ετών), όλη η οικογένεια είχε υποστεί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από τον πατέρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Αυτό φαίνεται να «όπλισε» το χέρι του, με αποτέλεσμα να διαπράξει έγκλημα.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» – Η πρώτη κατάθεση του 16χρονου

Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίσθηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε, μιλώντας στο MEGA.

«Αναφορικά με την ποινή, αν δεχθεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το “εν βρασμώ”, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια θα είναι το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

«Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μία κατάσταση που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας. Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα, αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων για την υπόθεση ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο MEGA.

Σχετικές ειδήσεις