ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβυσσος: Καρέ καρέ η αρπαγή 29χρονου προγραμματιστή - Πώς έδρασαν οι δύο κουκουλοφόροι

Ανάβυσσος: Καρέ καρέ η αρπαγή 29χρονου προγραμματιστή - Πώς έδρασαν οι δύο κουκουλοφόροι

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η υπόθεση αρπαγής και ληστείας 29χρονου προγραμματιστή στην περιοχή της Αναβύσσου με τους δράστες να εμβολίζουν περιπολικό στην προσπάθειά τους να διαφύγουν

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση αρπαγής ενός 29χρονου προγραμματιστή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.


Η αρπαγή

Άγνωστοι πλησίασαν τον 29χρονο ο οποίος ήταν έξω από το σπίτι ενός φίλου του στην Ανάβυσσο, και το ακινητοποίησαν με το πρόσχημα ότι θα προχωρήσουν σε αστυνομικό έλεγχο.

Στη συνέχεια ωστόσο τον έδεσαν με χειροπέδες, τον μετέφεραν στη θέση του συνοδηγού με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός του οχήματος και ο συνεργός του σε άλλο όχημα το οποίο ακολουθούσε.

Μετέφεραν το θύμα σε δασώδη περιοχή, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ.

Στη συνέχεια κινήθηκαν για μικρή απόσταση με τα αυτοκίνητα, τα ακινητοποίησαν και αφού τον ξυλοκόπησαν και τον απείλησαν του έκλεψαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του, κάρτες τραπεζών αναγκάζοντάς τον να τους αποκαλύψει τα PIN. ΕΠίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας -3.000- ευρώ.

Στη συνέχεια επιβίβασαν το θύμα ξανά στο αμάξι του, του έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον 29χρονος στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το σπίτι του.

Μετά από αρκετή ώρα, το θύμα κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να βγάλει τις μονωτικές ταινίες και περπατώντας κατάφερε να γύρω στις 9. 30 το βράδυ να φτάσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αναβύσσου, όπου με τη βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του.

Η μητέρα του ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία καθώς υπήρχε η υποψία απόπειρας διάρρηξης του σπιτιού του στους Αμπελόκηπους.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν με σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στο σημείο και εντόπισαν έναν Μολδαβο.
Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν .
Κατά τη σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του. Παράλληλα, αστυνομικός εντόπισε ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό να έχει αναμμένη τη μηχανή. Προσέγγισε και του είπε πως θα προχωρήσει σε έλεγχο. Τότε αυτός έβαλε μπρος και πήγε να τον πατήσει τραυματίζοντας τον στο πόδι. Κατάφερε να διαφύγει.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων όπου αναζήτησε βοήθεια ο 29χρονος μόλις κατάφερε να απευλευθερωθεί μίλησε στον ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας πως φορούσε χειροπέδες στα χέρια, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές.



Σχετικές ειδήσεις