ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία – Εύβοια: Προβλήματα μετά τη χιονόπτωση, «επιστρατεύτηκαν» μπουλντόζες

Κακοκαιρία – Εύβοια: Προβλήματα μετά τη χιονόπτωση, «επιστρατεύτηκαν» μπουλντόζες
evianews.com

Το «κύμα» κακοκαιρίας πέρασε και από την Εύβοια, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι δυνατοί άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην περιοχή της Χαλκίδας, με το μεγαλύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας να εντοπίζεται στην περιοχή της Δροσιάς. Οι δρόμοι καλύφθηκαν από ξύλα και νερά, με τον Δήμο Χαλκιδέων να έχει βγάλει μπουλντόζες για να καθαρίσει το οδόστρωμα.

Πλημμύρισε ο δρόμος Δροσιά – Λουκίσια, η κακοκαιρία έβγαλε βάρκες στην στεριά

Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που ξήλωσαν μέχρι και παγκάκια, ενώ, τα νερά της θάλασσας κάλυψαν το οδικό δίκτυο Δροσιάς – Λουκισίων. Ο δρόμος καλύφθηκε από ξύλα, νερά και άλλα φερτά υλικά, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση των οχημάτων.

Χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας

Χιόνια στην Εύβοια ήλθαν ξανά από το πρωί της Τρίτης (09/01), όπου ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή στα ορεινά της Στενής. Το κρύο παραμένει «τσουχτερό», καθώς τα περισσότερα βουνά στα ορεινά του νομού έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δίρφη και ύστερα, ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσα στη Σέτα να δέχεται την κακοκαιρία. Πάντως, δεν υπάρχουν προβλήματα στον δρόμο Άνω Στενή – Στρόπωνες.

Η χιονόπτωση είναι εντονότερη στην κορυφή στη Δίρφη όπου το θερμόμετρο, στις 12:00, έδειξε –2℃, όπου επικρατούν και ισχυροί άνεμοι. Ο καιρός άλλαξε σε όλη την Εύβοια και υπήρξε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που συνοδεύθηκε με καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε το χιόνι λίγο πριν από τη θέση Καταφύγιο στον δρόμο Στενής – Στρόπωνες. Ήδη είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σημείο. Παράλληλα, στην πόλη της Χαλκίδας βρέχει και η θερμοκρασία κυμαίνεται περίπου στους 8℃.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού, στην περιοχή του Αγίου αλλά είναι υποχρεωτικό να έχουν αλυσίδες οι οδηγοί μαζί τους. Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο στον Άγιο και στους Στρόπωνες.

Σχετικές ειδήσεις