ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από αυτοσχέδιους αγώνες στην παραλιακή - Οι «κωδικοί» των «κοντράκηδων»

Βίντεο ντοκουμέντο από αυτοσχέδιους αγώνες στην παραλιακή - Οι «κωδικοί» των «κοντράκηδων»

Συνεχίζονται τα παιχνίδια με τον θάνατο τα βράδια στην παραλιακή - Οδηγοί προχωρούν σε επικίνδυνους ελιγμούς, αλλάζοντας λωρίδες και πηγαίνοντας κάποιες στιγμές ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα.

Δεν έχουν τέλος οι άγριες κόντρες με τα αυτοκίνητα τα βράδια στην παραλιακή με τους οδηγούς να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, να αλλάζουν γρήγορα λωρίδες και να σπινάρουν σε δρόμους που κυκλοφορούν ανυποψίαστοι οδηγοί.

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το MEGA φαίνονται οι οδηγοί να πηγαίνουν μέχρι και στο απέναντι ρεύμα, να χρησιμοποιούν το χειρόφρενο και να μπλοκάρουν τους πίσω τροχούς. Η μία παράβαση του ΚΟΚ μετά την άλλη. Κι όλα αυτά ανεβασμένα στο διαδίκτυο. Μάλιστα οι επικίνδυνοι οδηγοί δεν αποχωρούν με τίποτα μέχρι να δουν τους φάρους των περιπολικών.

«Θεωρώ πως με κάποιες δράσεις κάποιες ενέργειες τύπου συστήματα καταγραφής ορίου ταχύτητας και αστυνόμευση βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει θα βελτιώσει μάλλον το πρόβλημα κατά ένα μέρος... Μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνική της οδήγησης σε χώρους με προδιαγραφές σε πίστες και με συγκεκριμένα αυτοκίνητα», είπε ο εκπαιδευτικός οδικής συμπεριφοράς, Κωνσταντίνος Ιαβέρης.

Οι περιοχές που συνήθως «στήνονται» οι κόντρες είναι οι εξής ο Σταυρός Αγίας Παρασκευής, το Ολυμπιακό Χωριό, η Λεωφόρος Ποσειδώνος και τα Λιμανάκια.

Οι «κωδικοί» στις επικίνδυνες κόντρες

Οι «κοντράκηδες» επιλέγουν δικό τους λεξιλόγιο και αργκό για να συνεννοούνται.

Γράφει: Τα σημάδια στην άσφαλτο που αφήνει το λάστιχο

Κροκόδειλος: Όχημα με πολύ μεγάλες μετατροπές

Σκάστρα: Η βαλβίδα ανακούφισης αερίων

Καρφωτή: Απότομη αλλαγή ταχύτητας

Nasa: Ταμπλό αυτοκίνητου υπερφορτωμένο με όργανα μη εργοστασιακά

Τσιπάρισμα: Επέμβαση στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του αυτοκίνητου