ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Απίστευτο και όμως αληθινό - Γυναίκα είχε επί μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Χανιά: Απίστευτο και όμως αληθινό - Γυναίκα είχε επί μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Χανιά: Ο επίμονος βήχας της γυναίκας έκρυβε μία έκπληξη

Δεν πίστευε στα μάτια του γιατρός σε κλινική στα Χανιά όταν διαπίστωσε ότι μια γυναίκα με επίμονο βήχα είχε για μήνες κόκκαλο από κουνέλι στον πνεύμονά της.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα επισκέφθηκε τον γιατρό με συμπτώματα έντονου βήχα. Η «έκπληξη» της ήταν μεγάλη όταν ο γιατρός της είπε ότι ο βήχας οφείλεται σε ένα κόκκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το γεγονός ότι το επεισόδιο πέρασε γρήγορα καθησύχασε την ασθενή, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο βήχας.

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί» ανέφερε αρχικά ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης, σημειώνοντας στη συνέχεια: «Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι».

Μάλιστα σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικό έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα» είπε.

«Προσοχή στον επίμονο βήχα»

«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα» τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στο Ρέθυμνο: Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης

Αττική: Πάνω από 470 παραβάσεις για ταχύτητα - 208 οδηγοί σε κατάσταση μέθης

Πέθανε ο Δημήτριος Πατινίδης, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου