ΕΛΛΑΔΑ

Δυσπρόσιτο σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Διαδηλώσεις μελισσοκόμων, ΠΟΕΔΗΝ και φοιτητών

Δυσπρόσιτο σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Διαδηλώσεις μελισσοκόμων, ΠΟΕΔΗΝ και φοιτητών

Κίνηση: Άλλη μια δύσκολη ημέρα για τους οδηγούς

Μετά τους αγρότες, σήμερα παίρνουν τη σκυτάλη των διαδηλώσεων μελισσοκόμοι, γιατροί και νοσηλευτές και φοιτητές. Από τις 08:00 το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας μελισσοκόμοι πραγματοποιώντας πανελλαδική κινητοποίηση. Διεκδικούν παράταση στην πυροσβεστική διάταξη για να δουλεύουν μετά τις 10-11:00, εντατικούς ελέγχους στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων και άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν το κόστος παραγωγής, καθώς και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά παράνομων εισαγωγών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών), προκειμένου να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους, ενώ θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

Επίσης, από τις 08:30 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας στην Αττική έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στις στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές για να διαδηλώσουν απέναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.