ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση μετακομίζει: Εννέα υπουργεία και υπηρεσίες Δημοσίου πάνε στο ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Η κυβέρνηση μετακομίζει: Εννέα υπουργεία και υπηρεσίες Δημοσίου πάνε στο ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Μετακομίζουν εννέα υπουργεία και υπηρεσίες δημοσίου στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΥΡΚΑΛ στην Υμηττό - Οι λειτουργίες που θα υπάρχουν αλλά και τα πλεονεκτήματα του νέου κυβερνητικού πάρκου

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την υλοποίηση του πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης». Στόχος του έργου είναι να απομακρυνθεί η ΠΥΡΚΑΛ από τον αστικό ιστό και να μεταστεγαστούν εννέα υπουργεία και υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με τη Real News, με δεδομένο ότι η περίοδος κατασκευής υπολογίζεται στα τρία έτη και για την μετεγκατάσταση απαιτούνται περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια από σήμερα, το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2029.

Όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη η μετεγκατάσταση των υπουργείων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων 1 δις. Ευρώ σε ορίζοντα 30ετίας. Θα συμπληρωθεί από έργα ανάπλασης που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 60% έως 70% καθώς οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι βιοκλιματικές.

Με τη συγκέντρωση υπουργείων σε μια ενιαία έκταση αναμένονται η αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών τους, η ενδυνάμωση του τομέα της διοίκησης και η ενίσχυση της αναπτυξιακής φυσιογνωμίας του δήμου Δάφνης-Υμηττού αλλά και του ρόλου του κέντρου της Αθήνας ευρύτερα.

Οι λειτουργίες των εννέα υπουργείων στην παλιά ΠΥΡΚΑΛ

Στους ελεύθερους χώρους αστικού πρασίνου εκτός από δραστηριότητες ήπιας αναψυχής και περιορισμένης έκτασης δραστηριότητες εστίασης και αναψυχής επιτρέπονται οι και παρακάτω λειτουργίες:

  1. Μικρές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις
  2. Ανοιχτά θέατρα μικρής κλίμακας με απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους
  3. Πεζόδρομοι
  4. Ποδηλατοδρόμοι
  5. Πλατείες
  6. Γωνίες ανακύκλωσης
  7. Αστική γεωργία
  8. Κατασκευές