ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η εμμονή του 39χρονου με την Κυριακή και τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ.

Άγιοι Ανάργυροι: Η εμμονή του 39χρονου με την Κυριακή και τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 39χρονος δράστης που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή στους Αγίους Ανάργυρους είχε εμφανίσει δείγματα της εμμονικής και κακοποιητικής συμπεριφοράς του

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Ανάργυρων από το πρώην σύντροφο της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο 39χρονος όπως φαίνεται, είχε εμμονή μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της 28χρονης ,στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στους Αγίους Αναργύρους όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι για το τελευταίο αντίο στην νεαρή που έχασε τη ζωή της το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου, με τους γονείς της να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Τρεις ημέρες πριν, η Κυριακή έκανε όλα όσα έπρεπε. Μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει προστασία και ασφάλεια, καθώς είχε παρατηρήσει πως ο πρώην σύντροφος της βρισκόταν το προηγούμενο βράδυ έξω από το σπίτι της και την παρακολουθούσε. Εκείνοι, αφού ακούσουν όσα έχει να τους πει, την προτρέπουν να προχωρήσει σε μήνυση -κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν και είχε ανακαλέσει- και αφού αρνείται, την διώχνουν. Έτσι, αφού αποχωρεί από το Αστυνομικό Τμήμα, καλεί την Άμεση Δράση, η οποία μόνο άμεσα που δεν έδρασε...

Μετά από έναν 7λεπτό διάλογο όπου ζητούσε ένα περιπολικό για να την συνοδέψει στο σπίτι, η απάντηση που δέχθηκε ήταν η ειρωνία και η εξωφρενική φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Κατά τη διάρκεια της κλήσης και ενώ βρίσκεται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, εκείνη αντιλαμβάνεται πως ο πρώην σύντροφος της βρίσκεται στο σημείο και όπως δήλωσε ο 37χρονος φίλος της που τη συνόδευε: «ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι». Δέχθηκε 5 μαχαιριές από τον πρώην σύντροφο της και έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος.

Ο 39χρονος μετά τη δολοφονία προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί. Μετά τη σύλληψη του δεν είπε τίποτα στις Αρχές ενώ τα τραύματά του στον λαιμό του ήταν επιφανειακά. Μάλιστα όταν πήγε στο νοσοκομείο ανέφερε στους αστυνομικούς πως «έχω ψυχιατρικό παρελθόν».

Οι «εμμονικές» επιστολές

Ο 39χρονος δράστης που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή είχε δείξει δείγματα της εμμονικής συμπεριφοράς του και μέσω της γραφής και κάποιων επιστολών ήλθαν στην δημοσιότητα.

Σε αυτές έγραφε, μεταξύ άλλων, πως «σκεφτόμουν το μέλλον μας», ενώ στις ίδιες επιστολές φαίνεται η εμμονή που είχε μαζί της. Αναφέρει επίσης πως τον «αντιμετωπίζει με προσβολές» και ότι «δεν τον αγάπησε».

«Ό,τι και να έκανα σκεφτόμουν πάντα και εσένα. Ακόμη και ότι έγινα υπεύθυνος στη δουλειά. Σκεφτόμουν ότι θα είσαι υπερήφανη για εμένα. Σκεφτόμουν το μέλλον μας, ακόμα και που θα πάμε. Σε όλους έλεγα "η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, δεν θα με πονέσει ποτέ". Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες, δεν με ήθελες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος.

Προσπάθησα αλλά βρήκες άλλον. Αυτό μου έδειξε ότι δεν με αγάπησες ρε Κυριακή. Ό,τι και να λες είναι όλα δικαιολογίες στο μυαλό σου για να είσαι εσύ καλά. Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μας έκανες έτσι; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου. Δεν μου άξιζε, γιατί σου έδειξα πως δεν έχω ξανά νιώσει ποτέ όπως ένιωσα για εσένα και ότι ήθελα όσο τίποτα να τα καταφέρουμε. Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη όμως, σου είπα "εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ"».

«Πίστεψα σε αυτά που μου έλεγες. Δεν γίνεται ο ίδιος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω τόση αγάπη τώρα να με κάνει χίλια κομμάτια. Τόσο ωραίος ήταν αυτός ο άνδρας; Δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί μια χαρά και με την δουλειά μας; Δεν είχαμε τόσα να κάνουμε και να ζήσουμε; Γιατί φέρθηκες έτσι; Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει. Πάντα έλεγα το κορίτσι μου αξίζει και σου έλεγα να μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζει να παιδεύομαι στη δουλειά, αξίζει τα πάντα. Αποφάσισες όμως, να αποδείξεις ότι δεν άξιζε τίποτα.

Υποτίμησες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Ήθελες επιβεβαίωση; Τώρα όλα εντάξει; Τόσα χρόνια για να μου δείξεις ότι ήταν όλα ψέματα; Κρίμα ρε μωρό μου, σε αγάπησα. Μπορούσες να τελειώσεις αυτή τη σχέση και μετά να κάνεις ό,τι θέλεις και όχι με αυτόν τον τρόπο. Με σκότωσες και με έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να ξανά κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση. Δεν θέλω να με ακουμπάς. Ό,τι αγάπησα δεν υπάρχει πια εκεί. Γενικά δεν θέλω άλλο εσένα μέχρι να σταματήσω και εγώ από οδηγός οπότε και δεν θα βλεπόμαστε. Χθες, όπου προσπάθησα να κάνω έρωτα μαζί σου τα χάλασες όλα. Κρίμα γιατί σε αγάπησα. Να είσαι καλά αλλά μακριά μου», καταλήγει η επιστολή του δράστη.

Ο 39χρονος την παρακολουθούσε πριν από τη δολοφονία της

Ο 39χρονος όπως και εκείνη παρατηρήσε είχε μια αρρωστημένη συμπεριφορά απέναντι της ακόμη και μετά τον χωρισμό τους καθώς την παρακολουθούσε στενά από το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου πριν πάει στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και καταθέσει ότι κινδυνεύει από εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης παρακολουθούσε την άτυχη κοπέλα τα τελευταία δύο 24ωρα πριν της αφαιρέσει τη ζωή. Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο 39χρονος στις 21:12 και στις 21:18 παρακολουθούσε την 28χρονη η οποία επέστρεφε σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους.

Η Κυριακή έμενε σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αφού είχε τραβήξει χωριστούς δρόμους από τον 39χρονο δολοφόνο της. Το σπίτι της ήταν μόλις 3 λεπτά από το Αστυνομικό Τμήμα. Στις 22:10 πήγε στην Αστυνομία να πει ότι κινδυνεύει από τον 39χρονο.

Σχετικές ειδήσεις