ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαρύ κατηγορητήριο για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη: Βαρύ κατηγορητήριο για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στον Προφήτη Ηλία, με ποινικές διώξεις να ασκούνται σε βάρος τεσσάρων ατόμων, τελικά, και όχι μόνο σε βάρος του 52χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η δικογραφία περιλαμβάνει πέραν της δολοφονίας του 34χρονου και του θανάτου από εξοστρακισμό σφαίρας ενός 64χρονου, το περιστατικού που προηγήθηκε με το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που φέρεται να πυροβολούσε άσκοπα ενώ σε εξέλιξη ήταν η γιορτή του Κλήδονα. Ο 17χρονος, ωστόσο, δεν παραπέμπεται μόνο για τους άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Ο 52χρονος κρεοπώλης παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Η δικογραφία περιλαμβάνει, ακόμη, και περιστατικό που ακολούθησε του διπλού μακελειού, με τα δύο αδέρφια του κρεοπώλη να καταδιώκουν τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη και να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Σε βάρος των δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου ή πολυβόλου όπλου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

«Είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό»

Εν τω μεταξύ αναταραχή εξακολουθεί να επικρατεί στον Προφήτη Ηλία με την πλευρά της οικογένειας Ξυδάκη να εμφανίζεται πρόθυμη να μην ανοίξει "κύκλο αίματος", με την προϋπόθεση ... όλη η οικογένεια των κατηγορουμένων να φύγει από το χωριό!

Μάλιστα, ο Γιάννης Ξυδάκης που βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Ηρακλείου μαζί με κατοίκους του χωριού για να πληροφορηθούν τί συμβαίνει, είπε, πως δε θέλει φονικά κι εγκλήματα. Ορκίστηκε, μάλιστα, πως θα προστατεύσει τα τρία παιδιά του γιου του, που έμειναν πίσω. Αυτό που ζητάει, όμως, είναι «να μην ξαναπατήσει η οικογένεια του δράστη στο χωριό».

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συσταθεί μία πρωτοβουλία από τον Προφήτη Ηλία, με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων να συναντούν, αύριο, στο Ηράκλειο το δήμαρχο και την Εισαγγελέα Ηρακλείου, προκειμένου να θέσουν το θέμα της οικογένειας, ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος και να απομακρυνθεί από το χωριό.