ΕΛΛΑΔΑ

Περιπολίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Περιπολίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Ένοπλες ληστείες, δολοφονίες ακόμα και για 5 ευρώ, αιματηρές καταδιώξεις σε κεντρικούς δρόμους, πυροβολισμοί ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Η Αθήνα και άλλες μεγάλες αστικές πόλεις έχουν μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ, με τους πολίτες να βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αγριότητα των κακοποιών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newsbomb.gr σχετικά με την εγκληματικότητα που καλπάζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οι πολίτες, στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει ζητούν από την Ελληνική Αστυνομία να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

Συγκεκριμένα, το 44,08% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως πρέπει να οργανωθούν πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες σε όλα τα αστικά κέντρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Στην ίδια ερώτηση της δημοσκόπησης, το 33,56% εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός της διασποράς αστυνομικών τμημάτων ανά γειτονιά.

Την ίδια στιγμή, το 20,48% των πολιτών απάντησε πως κρίνεται απαραίτητο να γίνει επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων στην ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία.

Ωστόσο, μόνο το 1,89% δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να γίνει προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας στη χώρα μας.