ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Ελληνική Χαλυβουργία

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Ελληνική Χαλυβουργία

Θα συνεχιστεί η μεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Χαλυβουργίας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας.

Η σημερινή ημέρα κύλησε χωρίς αποτέλεσμα, όλα, ωστόσο, δείχνουν ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μονάδα του Ασπρόπυργου.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε πως το υπουργείο «κατάλαβε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι «το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων.

Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο».

«Ουδέν σχόλιον», ήταν η αντίδραση της εταιρείας στη δήλωση του υπουργού Εργασίας ύστερα από ερώτηση του ΑΜΠΕ.

Η διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είχε δώσει προθεσμία μέχρι χθες, Δευτέρα, προκειμένου να λήξει η απεργία, σε αντίθετη περίπτωση έχει διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη στην περίπτωση που η απεργία δεν λήξει άμεσα να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Αυτή την ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.