ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Άνοιξε πυρ εναντίον συγχωριανών του

Κρήτη: Άνοιξε πυρ εναντίον συγχωριανών του

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο Τυμπάκι Ηρακλείου, μετά το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού.

Ένας άνδρας δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον τριών ανθρώπων στο κέντρο του χωριού, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Ο δράστης είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συγγενής 14χρονης κοπέλας που έχει καταγγείλει στο παρελθόν ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν 17χρονο, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις.

Οι τραυματίες που είναι συγγενείς του νεαρού, βρίσκονταν στο κέντρο του Τυμπακίου όταν γαζώθηκαν από τις σφαίρες του δράστη.

Στο χωριό επικράτησε από την πρώτη στιγμή πανικός, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας όπου επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς έντρομοι οι συγγενείς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και κυρίως στο άτομο που έφερε τα σοβαρότερα τραύματα, καθώς είχε δεχθεί μια σφαίρα στο μηρό, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά τους στο Ηράκλειο.

Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν τα τραύματα τους.

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατευθύνθηκαν στον τόπο του αιματηρού επεισοδίου, καθώς εκφράζονται φόβοι για κινήσεις αντεκδίκησης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που έγινε γνωστό το μακελειό, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Μεσαράς, περίπου 100 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε συναγερμό ενώ στην περιοχή έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις από τον υπόλοιπο νομό.

Την ώρα που ο δράστης αναζητείται, οι αστυνομικές αρχές λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από τα σπίτια των πρωταγωνιστών προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα, από θερμόαιμους που ενδεχομένως θα θελήσουν να απαντήσουν.