ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες κιλά ακατάλληλα τρόφιμα σε ψητοπωλείο στη Μακύνεια

Δεκάδες κιλά ακατάλληλα τρόφιμα σε ψητοπωλείο στη Μακύνεια

Δεκάδες κιλά ακατάλληλων και αλλοιωμένων τροφίμων «σέρβιρε» στους πελάτες ψητοπωλείο στην περιοχή της Μακύνειας στην Αιτωλοακαρνανία.

Η απίστευτη αυτή ανακάλυψη έγινε έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε στο κατάστημα κλιμάκιο της διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τον πρώτο έλεγχο εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, συνολικά 15 κιλά σουβλάκια, αυγά, πίτες, γάλατα, τυριά, πεπόνια και μπύρες που είχαν αλλοιωθεί και τα οποία καταστράφηκαν αμέσως. Ακολούθησε δεύτερος έλεγχος με τη βοήθεια στελεχών της διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας και του κτηνιάτρου του αγροτικού ιατρείου Ναυπάκτου, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από 30 κιλών ακατάλληλων νωπών κρεάτων, καθώς και 60 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος χωρίς σήμανση.

Ακόμη, στο κατάστημα βρέθηκαν συνολικά 55 κιλά τυρί φέτα που ήσαν αλλοιωμένα, καθώς και 12 κιλά κατεψυγμένες τυρόπιτες που επίσης, ήσαν αλλοιωμένες. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκε επίσης ποσότητα λαχανικών περίπου 10 κιλών που ήσαν πολτοποιημένα και ακατάλληλα, καθώς και δυο κατεψυγμένα κοτόπουλα που έφεραν στην επιφάνειά τους νεκρά έντομα.

Στο ψυγείο του καταστήματος βρέθηκαν ακόμα 10 κιλά ψητού αρνιού, επίσης ακατάλληλου. Όλα τα ακατάλληλα και αλλοιωμένα τρόφιμα, μετά την καταγραφή τους, καταστράφηκαν.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διοικητικές κυρώσεις, ενώ θα υποβληθεί και μήνυση, καθώς η λειτουργία του καταστήματος εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.