ΕΛΛΑΔΑ

Ο Π. Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα για το ΜΕΤΡΟ

Ο Π. Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα για το ΜΕΤΡΟ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης σε καταστηματάρχες στις οδούς Δελφών και Μοναστηρίου.

Ο κ. Ψωμιάδης με επιστολή του τονίζει ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει στην κυριολεξία από κάθε έλεγχο, καθώς καταστηματάρχες που βρισκόταν στην περιοχή για σειρά ετών, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, σωρεύοντας χρέη και οφειλές».

Στην απάντηση της η "Αττικό Μετρό ΑΕ", επισήμανε ότι κύρια αιτία για τις καθυστερήσεις είναι η δυσκολία χρηματοδότησης των εργασιών από την ανάδοχο κοινοπραξία.

Σύμφωνα με την "Αττικό Μετρό", στο δυτικό τμήμα του έργου, τα εργοτάξια των σταθμών «Δημοκρατία», «Βενιζέλου» και «Αγ. Σοφία» παραμένουν δεσμευμένα από τις Υπηρεσίες Αρχαιοτήτων και οι αρχαιολογικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Σε σύσκεψη για το θέμα τέθηκε ως στόχος η ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών ως το τέλος του χρόνου.

Τέλος, η Αττικό Μετρό "τόνισε" ότι έχει ήδη αποδεσμευτεί το τμήμα της οδού Δελφών μεταξύ των οδών Μπότσαρη και Χατζηλαζάρου και εκκρεμεί η έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της κυκλοφοριακής μελέτης για το ανατολικό τμήμα της πόλης, η οποία, θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας στη Δελφών και τις παρακείμενες οδούς.