ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή των Αφιδνών...

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή των Αφιδνών πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε γρήγορα προς το Κοκκινόβραχο και το Κρυονέρι.

Περνώντας μάλιστα την Εθνική Οδό και φτάνοντας στον Άγιο Στέφανο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και περιόρισαν τις φλόγες σε χαράδρα στη Βορειοανατολική πλευρά των Αφιδνών και αυτή την ώρα σχεδόν όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Ωστόσο κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Δροσοπηγή. Τουλάχιστον τρία σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν στάχτη από τις φλόγες. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υποστηρίζει ότι θα καταφέρουν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Παρά την καλή εικόνα που έχει πλέον το μέτωπο στις Αφίδνες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή είναι μεγάλες και αυξήθηκαν. Στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 130 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 46 υδροφόρες δήμων και 27 εθελοντικά οχήματα. Από τον αέρα ρίψεις νερού κάνουν 8 canadair και δυο ελικόπτερα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού καθώς ακούστηκαν εκρήξεις το βράδυ και οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είδαν και ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στο σημείο που λίγο αργότερα ξέσπασε η πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στις Αφίδνες: Κινδυνεύει το στρατόπεδο (vid)!

Αφίδνες: Μάχη με την πύρινη λαίλαπα (vid)