ΕΛΛΑΔΑ

Αποπνιχτική η ατμόσφαιρα - Μικρές υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος

Αποπνιχτική η ατμόσφαιρα - Μικρές υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος

Αποπνιχτική είναι σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τις μικρές υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος.

Σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμόσφαιρας της Αθήνας, στο σταθμός της Λυκόβρυσης στις 15:00, η τιμή του όζοντος έφθασε στα 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ μία ώρα νωρίτερα στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής στα 186 μικρογραμμάρια.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του, παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «'Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240.