ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Από την Εθνική Αντίσταση στο… Skype!

Κρήτη: Από την Εθνική Αντίσταση στο… Skype!

Ο 92χρονος Λευτέρης Αεράκης (Νταρολευτέρης) είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Μια ζωή αγωνιζόταν, για να επιβιώσει, να ζήσει την οικογένειά του στο όχι και τόσο προσοδοφόρο περιβάλλον του Ψηλορείτη.

Σήμερα ζει στα Ανώγεια χωρίς τη συντροφιά των 3 παιδιών του, που έφυγαν από την Κρήτη, για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Πέτυχαν, αλλά έφυγαν μακριά από την πατρική εστία και έτσι αδυνατούν να είναι εκείνα κοντά στον πατέρα τους, τα εγγόνια κοντά στον παππού. Πρόβλημα; Ναι, αλλά σήμερα η τεχνολογία δίνει τη λύση!

Ο Λευτέρης Αεράκης βρήκε... παρηγοριά στο Διαδίκτυο και στο skype, μέσω του οποίου μπορεί πλέον να μιλά με τα παιδιά του στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, με τον εγγονό του στην Κοπεγχάγη ή στην Ουτρέχτη. Ο ίδιος, αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία και το internet, που δεν βλέπει την ώρα να συνομιλήσει με τους δικούς του. Ίσως είναι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστες του skype.

«Το γεγονός ότι τα παιδιά του και τα εγγόνια του ζουν μακριά τον οδήγησε να αναζητήσει τεχνολογικές λύσεις για να τα βλέπει και να τα ακούει. Βρέθηκαν πρόθυμοι άνθρωποι και τον βοήθησαν και έτσι κονιορτοποίησε τις αποστάσεις. Έτσι το γεγονός ότι βρίσκονται για σπουδές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό δεν του δημιουργεί πρόβλημα» δήλωσε στο Cretalive ένα από τα παιδιά του.