ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ! Σε χωριά της Ρόδου το νερό είναι καφέ...

Σοκ! Σε χωριά της Ρόδου το νερό είναι καφέ...

Μικροβιολογικά δεν υπάρχει πρόβλημα, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, αλλά οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί το νερό έχει το χρώμα της κόκα κόλα κι΄ αγοράζουν εμφιαλωμένο!

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι σε χωριά της Ρόδου για την ποιότητα του πόσιμου νερού που καταναλώνουν.Οι ανησυχίες τους εντάθηκαν τον τελευταίο καιρό, καθώς το νερό που πίνουν παίρνει διάφορα χρώματα από σκούρο καφέ έως γκριζοπράσινο.

Όπως καταγγέλλουν στο Rodosalarm κάτοικοι από χωριά τόσο της δυτικής πλευράς του νησιού, όσο και της ανατολικής, αλλά και μεσόγεια (συνολικά έξι), το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους, εκτός από τα διάφορα χρώματα, περιέχει πολλά αιωρούμενα σωματίδια, ενώ ορισμένες φορές βγάζει και μια …μυρωδιά καθόλου ευχάριστη!

Σύμφωνα με όσα λένε οι κάτοικοι των εν λόγω χωριών (τα ονόματά τους στη διάθεση της ΔΕΥΑΡ), απευθύνθηκαν πολλές φορές στους αρμόδιους οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι από μικροβιολογικής άποψης το νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το σκούρο χρώμα τους αυτό οφείλεται σε σωματίδια τα οποία προέρχονται από την υπεράντληση, γεγονός περιστασιακό.

Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις δεν είναι καθησυχαστικές και έτσι πολλοί αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά, τουλάχιστον για να πίνουν.

Όπως λένε, το νερό της βρύσης το χρησιμοποιούν μόνο για το νεροχύτη και για να ποτίζουν τις …γλάστρες! Δεν εμπιστεύονται δε να το χρησιμοποιούν ούτε για μαγείρεμα «αφού μυρίζει και περιέχει πολλά σωματίδια»! Όπως πιστεύουν ένα νερό που έχει το χρώμα της κόκα κόλα, ή αναδύει δυσοσμία, δεν μπορεί να μην είναι βλαβερό για την υγεία. Αναφέρουν μάλιστα ότι γέμισαν μπουκάλια με νερό της βρύσης και ύστερα από λίγο είχαν μαζευτεί καφέ σωματίδια σ’ ένα πάχος ενός έως δύο πόντων! Και αναρωτιούνται: είναι δυνατόν αυτή η λάσπη να μην προκαλεί ζημιά στον οργανισμό;

rodosalarm