ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά ο εφιάλτης των μαθητών της Αττικής

Ξεκινά ο εφιάλτης των μαθητών της Αττικής

Στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αττικής προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα υπάρξει άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων, το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμής της Περιφέρειας και αρνήθηκε να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν σε ποσοστό 20%.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών τους και προσθέτουν ότι έχουν αποδεχθεί ήδη μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, κάνει λόγο για «απαράδεκτη ερμηνεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» και ζητά άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τονίζει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έχουν εγγραφεί οι σχετικές πιστώσεις σε βάρος των οποίων δύναται να καταλογιστούν τα σχετικά χρηματικά εντάλματα».