ΕΛΛΑΔΑ

Διπλασιάζονται οι έλεγχοι στα ΜΜΜ από αύριο

Διπλασιάζονται οι έλεγχοι στα ΜΜΜ από αύριο

Σε εφαρμογή τίθενται από αύριο τα μέτρα του υπουργείου Μεταφορών για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο να έχει μειωθεί μέχρι τέλος του έτους κατά 50% η εισιτηριοδιαφυγή.

Έτσι από αύριο, 24 Σεπτεμβρίου θα διπλασιαστούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά τις οδικές μεταφορές, λεωφορεία και τρόλεϊ, οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών και σε συμφωνία με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

Επίσης, προβλέπονται:

  • Η προοδευτική γενίκευση της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα των οχημάτων με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 25 γραμμές χαμηλής επιβατικής κίνησης.
  • Προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό.
  • Συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις

Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνονται:

Δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του Ομίλου για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.

Δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.

Έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου.

Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης.

Πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα.

Ρoή Ειδήσεων