ΕΛΛΑΔΑ

Τα ψάρια του Αχελώου «κατάπιαν» 150.000 ευρώ!

Τα ψάρια του Αχελώου «κατάπιαν» 150.000 ευρώ!

Στην αναζήτηση 150.000 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν στα ταμεία του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου αλλά πλέον η τύχη τους αγνοείται, βρίσκεται ο δήμος Μεσολογγίου.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι το προαναφερόμενο ποσό, το οποίο διαπιστωμένα υπήρχε στο ΙΧΘΥ.Κ.Α., τουλάχιστον μέχρι την αναστολή της λειτουργίας του, το 2010, έχει κάνει "φτερά" προς άγνωστη κατεύθυνση, με το δήμο να προσανατολίζεται να προσφύγει στα δικαστήρια κατά όποιου νομικού ή φυσικού προσώπου έχει αναλάβει την εκκαθάριση της επιχείρησης χωρίς να έχει παραδώσει ακόμα, δύο χρόνια μετά, αποτέλεσμα.

Επίσης, όπως αναφέρει το agrinionews.gr, θα ζητηθεί αποτίμηση παραλαβής, διαχειριστικοί έλεγχοι προ του 2010, θα τεθεί ζήτημα προστασία των εκατοντάδων στρεμμάτων που είχαν παραχωρηθεί για τις ανάγκες της επιχείρησης ενώ θα προσκληθούν ο εκκαθαριστής και οι τελευταίοι διοικητές να δώσουν εξηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι το ΙΧΘΥ.Κ.Α. λειτούργησε για περίπου 20 χρόνια και ανέστειλε το 2010 τη λειτουργία του λόγω του ότι βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, με τις εγκαταστάσεις του να είναι τώρα λεηλατημένες. Το 2004, όπως έγινε γνωστό, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για να διασωθεί, ωστόσο η "ένεση" αυτή, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν αρκετή.