ΕΛΛΑΔΑ

Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση η Εκκλησία

Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση η Εκκλησία

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά της Εκκλησίας, σύμφωνα με την ομιλία του μητροπολίτη Ελασσόνας, Βασιλείου, σήμερα στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Ο ιεράρχης, ο οποίος είναι και πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στη μη απόδοση των μετοχών της Εκκλησίας επί τετραετία, στα ομόλογα που «κουρεύτηκαν», στα ακίνητα που παραμένουν αμίσθωτα και στην οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας εν γένει.

Ο κ. Βασίλειος πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η Εκκλησία στο έργο της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπως θα επιθυμούσε, καθώς πολλές είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις. Μάλιστα, ο ιεράρχης αναφερόμενος και στη φορολογία, υποστήριξε ότι είναι δυσβάσταχτη.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, απαντώντας σε ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της συνεργασίας της Εκκλησίας με τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε.

Το θέμα αυτό είναι γνωστό ότι απασχολεί εδώ και μήνες ορισμένους ιεράρχες, καθώς διαπιστώνουν -όπως λένε- ότι είναι αναγκαία αυτή η συνεργασία, ιδιαίτερα σήμερα, που η Εκκλησία βάλλεται συχνά και δεν έχει δυνατότητα να παρουσιάζει τις θέσεις της.