ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελία οι καταγγελίες των ΜΑΤ για υπερωρίες

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελία οι καταγγελίες των ΜΑΤ για υπερωρίες

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) και Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, υφίστανται διαρκή καταστρατήγηση του ωραρίου τους.

Μάλιστα, η ΕΑΥΘ έστειλε εξώδικο για το συγκεκριμένο θέμα κατά του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, κατ' εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με την ΕΑΥΘ, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις παραπάνω υπηρεσίες «υφίστανται επανειλημμένως υπερωρίες με εντολή των ανωτέρων τους», ενώ, σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, πέραν των ορίων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που κλήθηκαν να μεταβούν στη Χαλκιδική προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες φύλαξης στα εκεί ορυχεία χρυσού, χωρίς, ωστόσο, να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει την επέμβασή τους.