ΕΛΛΑΔΑ

Ομολογία - ΣΟΚ: Επιτεθήκαμε με πέτρες στους Πακιστανούς για πλάκα

Ομολογία - ΣΟΚ: Επιτεθήκαμε με πέτρες στους Πακιστανούς για πλάκα

Τέσσερις νεαροί Έλληνες, ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών, απόπειρα εμπρησμού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις συλληφθέντες πήγαν, φορώντας κουκούλες, σε μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 26 και 32 ετών.

Τρεις εξ΄ αυτών μπήκαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεσή επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Μετά από έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δραστών είπε στην αστυνομία πώς το έκαναν για πλάκα!

Ένας εκ των άλλων δραστών είπε πώς οι Πακιστανοί τους είχαν προκαλέσει νωρίτερα.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.