Επίθεση από κουκουλοφόρους καταγγέλλει η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ

NEWSBOMB

Επίθεση από κουκουλοφόρους καταγγέλλει η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ

Την επίθεση από τριμελή ομάδα κουκουλοφόρων στα γραφεία της Πρυτανικής Αρχής το μεσημέρι της Δευτέρας καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου τριμελής ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον χώρο της Πρυτανείας αναζητώντας τον Πρύτανη, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αφού τρομοκράτησε το προσωπικό της Πρυτανείας, το υποχρέωσε να ανοίξει το γραφείο του Πρύτανη. Στη συνέχεια, επιδόθηκε σε μεγάλης έκτασης βανδαλισμούς και καταστροφές εντός του γραφείου», υποστηρίζει η πρυτανεία.

«Της παραπάνω "μαφιόζικης" ενέργειας είχε προηγηθεί η αναίτια εισβολή αστυνομικών στο ισόγειο του κτιρίου του Πανεπιστημίου επί της οδού Αντωνιάδου. Για την εισβολή αυτή, η Πρυτανεία διαμαρτύρεται και ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων» προστίθεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Η Πρυτανεία εκφράζει την ανησυχία και τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στο γραφείο του Πρύτανη και θεωρεί υποχρέωσή της να καταγγείλει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην ελληνική κοινωνία και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο Πανεπιστήμιο και τον ρόλο του, κατακρεουργούν το ακαδημαϊκό άσυλο και αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς τρομοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, και με σκοπό την ανάδειξη της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας ως μείζονος σημασίας θέματα για το Ίδρυμά μας, η Πρυτανεία αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου για την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012, ενώ, ταυτόχρονα, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων».

«Εκφράζουμε την αταλάντευτη θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες σκοτεινές πρακτικές να παρεισφρήσουν στο Πανεπιστήμιό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved