ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέο «χτύπημα» - Ποια τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Φόβοι για νέο «χτύπημα» - Ποια τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού.

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση με προκήρυξη την ευθύνη προκαλεί έντονη ανησυχία και «γεννά» φόβους για ένα νέο αναβαθμισμένο «χτύπημα». Δρακόντεια είναι τα μέτρα Ασφαλείας που έχουν ληφθεί σε πιθανούς στόχους.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «ξεσκονίζουν» όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση που έχει προκαλέσει αίσθηση ακόμα και τον ξένο Τύπο. Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από ένα τέτοιο «χτύπημα».

Στο πρώτο, πίσω από την επίθεση βρίσκονται ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «πρωταγωνιστεί» μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Επίσης, η βολίδα από το μάγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου μπορεί να «μαρτυρά» την αναγέννηση της «Σέχτας Επαναστατών».