ΕΛΛΑΔΑ

Ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ

Ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ

Ραγδαίες ανακατατάξεις στο χώρο της τρομοκρατίας διακρίνονται μετά το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Mall αλλά και την ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ.

Η πρώτη επίθεση αποτελεί το πρώτο χτύπημα σε χώρο μαζικής προσέλευσης, ενώ το δεύτερο αποδεικνύει πως η τρομοκρατία έχει πλέον μεταλλαχτεί θυμίζοντας «αντάρτικο πόλης».

Νέες πληροφορίες για το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τους μάρτυρες που έκαναν λόγο για κάτι ... μεγαλύτερο από καλάσνικοφ. Για κάτι που έμοιαζε με ρουκετοβόλο.

Πηγές της αστυνομίας επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ότι όντως οι τρομοκράτες είχαν μαζί τους ρουκετοβόλο.

Τη λύση στο μυστήριο έδωσαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ από την Λ. Αλεξάνδρας εκτιμάται ότι οι δράστες ήθελαν να πετύχουν ένα «θεαματικό» χτύπημα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πλέον βέβαιο ότι επιχειρείται κλιμάκωση με εντυπωσιακά και ίσως αιματηρά χτυπήματα.

Μιλούν μάλιστα για πιθανή κοινή δράση τουλάχιστον δύο οργανώσεων ή και ατόμων από διαφορετικές ομάδες που έχουν κοινό διευθυντήριο.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι και στις δύο επιθέσεις γίνεται λόγος για την ύπαρξη γυναίκας και μάλιστα σε κεντρικό ρόλο. Στο χτύπημα της Συγγρού φέρεται να είναι γυναίκα η οδηγός του οχήματος, ενώ και στην επίθεση στο Mall οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για την παρουσία γυναίκας.

Οι τρόποι δράσης έχουν σημαντικές διαφορές, αλλά σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο.

Η επιβεβαίωση του newsbomb.gr

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη ΓΑΔΑ επιβεβαιώνουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη του newsbomb.gr, που έκανε λόγο ραγδαίες ανακατατάξεις στην φύση της τρομοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.

Έκανε λόγο μάλιστα για μία «περίεργη» συγκυρία με την δολοφονία Πακιστανού μετανάστη από δύο Έλληνες που έχουν συλληφθεί. Παρά το ότι οι επίσημες αρχές το διαψεύδουν, υπάρχουν στοιχεία για ρατσιστικά κίνητρα σύμφωνα με διαρροές. Αυτό έχει προκαλέσει κοινή δράση διαμαρτυρίας με οργανώσεις Πακιστανών και αντιρατσιστικών κινημάτων, κάποια από τα οποία κινούνται και στον λεγόμενο αντεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα οι βίαιες εγκαθιδρύσεις καθεστώτων που ευνοούν την ανάπτυξη ακραίων κινημάτων στην Λιβύη και την Αίγυπτο, είχαν μία αλγεινή διάσταση για την Ελλάδα, την οποία ουδείς έθιξε. Όλες αυτά τα καθεστώτα θεωρούν την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν ως προστάτιδα δύναμη. Συμπτωματικά όμως, η Ελλάδα πρέπει να διευθετήσει την ΑΟΖ με αυτές τις χώρες! Δηλαδή την Αίγυπτο και την Λιβύη, εκτός από την Τουρκία. Ήδη οι ψυχρολουσίες έρχονται η μία μετά την άλλη, ενώ τρία χρόνια πριν η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Από κοντά βεβαίως και η Αλβανία όπου ο τουρκικός παράγοντας επηρεάζει καθοριστικά το ισλαμικό στοιχείο.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ