ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν είμαστε δολοφόνοι!

Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν είμαστε δολοφόνοι!

Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Ο κ. Ρεβύθης έκανε λόγο για δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. «Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε "δημοκρατικότητα" ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ως εργαλεία τον φόβο, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις απειλές, τη διαπόμπευση και την προβοκάτσια για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις προς τους τοκογλύφους δανειστές.

Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πάντως πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίζουν τον αγώνα.