ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του ΠΑΜΕ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του ΠΑΜΕ

Πορεία συμπαράστασης από μέλη του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια κατά την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Στα δικαστήρια μετέβη και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από την Αλέκα Παπαρήγα, για λόγους τυπικής διαδικασίας, να μην βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το πούλμαν που μετέφερε τους συνδικαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκε λόγω των συγκεντρωμένων να σταματήσει κάποια μέτρα από την είσοδο των δικαστηρίων. Οι 35 βγήκαν τελικά, από το λεωφορείο, συνοδεία αστυνομικών και κατευθύνθηκαν πεζοί στο χώρο των δικαστηρίων.

Στις 08:00 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ οι διαδηλωτές αυτή την ώρα κατευθύνονται προς τα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Οι χθεσινές συλλήψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο για «κυβερνητική καταστολή», ενώ το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι τα μέλη του δεν προξένησαν καμία ζημιά στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Χθες στις 10.30 το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο υπουργείο και συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή ξέσπασε κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και Γιάννη Βρούτση που κατήγγειλε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο Εργασίας.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες και κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με τις καταστροφές. «Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο και κατηγόρησε για προβοκάτσια τον Γιάννη Βρούτση.