ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 230 γιατρών και νοσηλευτών σε Εντατικές και νοσοκομεία

Προσλήψεις 230 γιατρών και νοσηλευτών σε Εντατικές και νοσοκομεία

Περισσότερες από διακόσιες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα καλυφθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) και σε συγκεκριμένες μονάδες νοσοκομείων

με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου που θα εκδοθεί σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία των κατοίκων Πάρου και Αντιπάρου για τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε κατά τη συνάντηση πως «όχι μόνο δεν θα κλείσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αλλά θα επιχειρήσουμε να ανοίξουν και κρεβάτια τα οποία σήμερα δε λειτουργούν».

Κατά τη συνάντηση με τους Δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου κ.κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και Γιάννη Λεβεντάκη, και αντιπροσώπους των φορέων των νησιών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως συζήτησαν όλα τα θέματα της νησιωτικής Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις σε προσεχή συζήτηση με την 2η υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται τα νησιά.

Τα σοβαρότατα προβλήματα του Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Πάρου έχουν υποβαθμίσει δραματικά την περίθαλψη των κατοίκων των δύο νησιών, καθώς κενές παραμένουν οι θέσεις παιδιάτρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, ορθοπεδικού και γενικής ιατρικής, μαίας και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στο ΕΚΑΒ καλύπτονται 5 από τις 11 θέσεις, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί 24ωρη βάρδια.

Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε για την άμεση στελέχωση του κέντρου υγείας και την αντιμετώπιση των διακομιδών και την καλή συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου και το γραφείο του, ώστε να δίνονται κατά προτεραιότητα λύσεις, στις έκτακτες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την αναμενόμενη πράξη του υπουργικού συμβουλίου, πρόκειται να προσληφθούν συνολικά για την στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Ειδικών Τμημάτων και Μονάδων Νοσοκομείων, καθώς και λοιπών φορέων και Υπηρεσιών Υγείας, 40 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 190 Νοσηλευτές, με συμβάσεις εργασίας διετούς διάρκειας.