ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν βόμβα που θα ενεργοποιούσαν με κινητό;

Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν βόμβα που θα ενεργοποιούσαν με κινητό;

«Θησαυρό» στοιχείων έκρυβε το 16ο διαμέρισμα – «γιάφκα» της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς» στα Τουρκοβούνια, αφού μπορεί οι αστυνομικοί να μην ανακάλυψαν όπλα και εκρηκτικά, υπήρχαν όμως σημαντικά ευρήματα, όπως χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες για τη συνδεσμολογία αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροδότηση τους θα γινόταν μέσω κινητού τηλεφώνου!

Αυτό σημαίνει ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν πιθανότατα βομβιστική επίθεση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχαν χρησιμοποιήσει τέτοια συνδεσμολογία στο παρελθόν. Η τρομοκρατική οργάνωση που έχει χρησιμοποιήσει στις πυροδοτήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών κινητό τηλέφωνο, είναι η «Λαϊκή Θέληση», ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους, ασύλληπτοι τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν τελικά χτύπημα με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία.

Στο «μικροσκόπιο» πέντε «στικάκια»

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι τα πέντε στικάκια usb, τα οποία βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και εξετάζονται. Εκεί οι αστυνομικοί ψάχνουν κομμάτια προκηρύξεων ή ακόμη και σχεδιαγράμματα επιθέσεων, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι στα Τουρκοβούνια όπου υπάρχουν κωδικοποιημένες φράσεις, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι δράστες στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους.

Επίσης σημαντικά μπορεί να αποδειχθούν τα κλειδιά αλλά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, αφού μπορεί να οδηγήσουν σε νέες γιάφκες.

Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια θα ανιχνευτούν αποτυπώματα σε σταθερά και κινητά αντικείμενα, καθώς και DNA, στοιχεία τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε νέες ταυτοποιήσεις ατόμων που εμπλέκονται στην τρομοκρατία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πάντως, το διαμέρισμα είχε συνήθως κλειστά τα παράθυρα και οι επισκέψεις σε αυτό γίνονταν κυρίως αργά το βράδυ...