ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δραπέτης που χτυπούσε και λήστευε οδηγούς

Συνελήφθη ο δραπέτης που χτυπούσε και  λήστευε οδηγούς

Δέκα ημέρες μετά τον 16χρονο συνεργό του, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και ο δεύτερος από τους νεαρούς Αθίγγανους που χτυπούσαν και λήστευαν οδηγούς στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.

Ο 21χρονος αναζητούνταν από τις 25 Μαΐου 2012, όταν είχε πάρει άδεια από τις φυλακές του Αυλώνα αλλά δεν επέστρεψε και θεωρήθηκε δραπέτης.

Ο νεαρός δραπέτης που είχε καταδικαστεί σε ποινή επτά ετών και δύο μηνών για ληστεία και κλοπή, έκανε το λάθος να κινείται στο Βέλο Κορινθίας όπου δρούσε μαζί με τον ανήλικο συνεργό του ο οποίος είχε συλληφθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο ίδιο σημείο! Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Βραχατίου και της Ο.Π.Κ.Ε και τον συνέλαβαν.

Οι δράστες είχαν διαπράξει δυο ληστείες στο 103ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου- Πατρών, στις 23 Οκτωβρίου και στις 10 Φεβρουαρίου.

Στην πρώτη, θύμα ήταν ένας Βούλγαρος οδηγός φορτηγού τον οποίο είχαν χτυπήσει με ρόπαλο και είχαν «ρουφήξει» 300 λίτρα πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ του, ενώ είχαν αρπάξει και το κινητό του.

Στη δεύτερη, είχαν χτυπήσει μια γυναίκα για να αρπάξουν την τσάντα της που είχε μέσα χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Τέλος, είχαν διαρρήξει δυο οχήματα στον Άσσο και το Βέλο Κορινθίας από τα οποία πήραν δυο κινητά και διάφορα έγγραφα, ενώ είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ένα φορτηγό στο Λέχαιο χωρίς να τα καταφέρουν.